Конфликтът между и Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16

...
Конфликтът между и Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16
Коментари Харесай

Татяна Жилова: Конфликтът между Гешев и Сарафов не е между приятели, има война между институциите

Конфликтът сред и Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. е закономерно проявяване на всички процеси, които протичат в правосъдната власт от доста години насам. Не можем да кажем, че има спор сред другари. Имаме война сред институциите.Това съобщи Татяна Жилова, ръководител на Съюза на съдиите в България в ефира на БТВ. 
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 272
По думите ѝ казусът в правосъдната система е от 2008-2009 година „ Когато ни одобряваха в Европейски Съюз, Европейска комисия доста усърдно наблюдаваше правосъдната система, имаше мониторинг. Тогава сякаш имахме някакъв възстановителен развой, огранич се властта на административните ръководители. Много скоро обаче по-късно започ това последователно преодоляване на правосъдната система, за което доста пъти Съюзът на съдиите сме алармирали ", сподели още Жилова.   

Тя добави, че правосъдната система изначално не е била сложена на здрави основи още със основаването на Конституцията.

„ Успяхме да отгледаме една правосъдна номенклатура в лицето на Висш съдебен съвет, инспектората, доста административни ръководители, което не оказа помощ по никакъв метод да има някакви оздравителни процеси. В същото време е склонна да се поддава на политически напън “, уточни Председателят на Съюза на съдиите.

По думите ѝ престижът на правосъдната власт освен е накърнен, а е погубен. Унищожава се и престижът на страната.

„ Била съм очевидец на не до такава степен честно кариерно израстване. Това са доста рискови въздействия, тъй като един арбитър, достигнал до по-високо равнище в правосъдните инстанции, знаейки, че не си го е заслужил, само че е там заради благоволението на Висш съдебен съвет или на други въздействия, той е доста елементарно манипулируем “, разяснява още Татяна Жилова.

„ В момента системата претърпява потрес и позор. Това е добре, тъй като може да има възстановителен резултат “, добави тя, изразявайки вяра, че прагът на толерантност измежду сътрудниците ѝ е доближат. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР