Конференцията на ООН за търговия и развитие (UNCTAD) прогнозира, че

...
Конференцията на ООН за търговия и развитие (UNCTAD) прогнозира, че
Коментари Харесай

ООН: Световната икономика се очаква да нарасне с 4,7% през 2021 г.


Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване (UNCTAD) предвижда, че световната стопанска система ще нарасне с 4,7% тази година с помощта на по-силно от предстоящото икономическо възобновяване на Съединените щати.

Това съставлява възходяща проверка по отношение на предходната прогноза на UNCTAD, направена през септември 2020 година, за напредък на международната стопанска система от 4,3% през 2021 година

По-силното показване на американската стопанска система е вследствие на маркирания напредък във връзка с имунизацията против Covid-19 в Съединени американски щати и новия пакет от държавни финансови тласъци на президента Джо Байдън на стойност 1,9 трлн. $, който се чака да увеличи потребителските разноски в страната, означи организацията за търговия и развиване към Организация на обединените нации.

"Очаква се световното възобновяване, почнало през третото тримесечие на 2020 година, да продължи през актуалната година, въпреки и с доста непредсказуемости и неравномерности, отразяващи епидемиологични, политически и координационни несигурности “, се показва в новия отчет на UNCTAD.

Въпреки това международната стопанска система ще остане до края на 2021 година с повече от 10 трлн. $ под равнищата, които би постигнала, в случай че беше непокътнат тренда на развиване от преди коронавирусната пандемията.

UNCTAD също по този начин означи, че световната стопанска система се е свила с 3,9% през предходната година заради Covid пандемията, описвайки въздействието й като "прекомерно огромно " и "унищожаващо приходите в невиждан мащаб ", като изключително тежко е било наранено население в разрастващите се страни.

В отчета на организацията за търговия и развиване към Организация на обединените нации се показва, че Covid-19 ще има трайни стопански последствия, които ще изискват продължителна държавна поддръжка. Според него главният риск за световните вероятности е "погрешно връщане към политиките на строги икономии ".

Нещата обаче щяха да наподобяват още по-зле, в случай че централните банки не бях подхванали превантивни дейности, с цел да избегнат финансовия срив. Правителствените пакети за облекчение на отрицателните последствия от коронавирусната рецесия, възобновяване на цените на суровините, както и бързото създаването на ваксини против Covid-19 също помогнаха, се споделя още в отчета.

Нови прогнози на UNCTAD и смяната им по отношение на предходните от септември 2020 година

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР