Конфедерацията на работодателите на Украйна в петък публикува данни, които

...
Конфедерацията на работодателите на Украйна в петък публикува данни, които
Коментари Харесай

45 хиляди инвалиди в Украйна след първите десет месеца война

Конфедерацията на работодателите на Украйна в петък разгласява данни, които могат индиректно да демонстрират броя на ранените в украинската войска: съгласно прессъобщение на Конфедерацията броят на хората, които са получили увреждания през първите 10 месеца на войната, е скочил с три и половина пъти спрямо мирното време и възлиза на 45 хиляди души , цитира данните Руската работа на Би Би Си.

" В предвоенната година 13 000 души са получили неработоспособност. През първите 10 месеца от войната през 2022 година, съгласно формалната и не доста съответна статистика, повече от 45 000 украинци са получили увреждания ", цитират украинските организации Валерий Сушкевич, началник на Украинската национална асамблея на хората с увреждания. Думите му се споделят в прессъобщение на Конфедерацията на работодателите.

Сушкевич изяснява, че статистиката " не е доста съответна ", защото е мъчно да се оформи писмено увреждането по време на войната и доста от ранените към момента не са го създали.

Колко от тези 45 000 са ранени бойци, какъв брой са ранени цивилни и какъв брой са инвалиди, чиито увреждания нямат връзка с войната, на е известно.

Близо 16 000 украински цивилни са били ранени от началото на войната, близо 3000 от тях на територия, следена от Русия, съгласно Организация на обединените нации.
 Организация на обединените нации осъди Русия и Украйна за убитите и ранени деца във войната
Организация на обединените нации осъди Русия и Украйна за убитите и ранени деца във войната

Но единствено съветските въоръжени сили са добавени към световен лист на нарушителите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР