Комуникацията е основата на всяка добра връзка и ако тя

...
Комуникацията е основата на всяка добра връзка и ако тя
Коментари Харесай

Как той да бъде по-открит с теб

Комуникацията е основата на всяка добра връзка и в случай че тя куца – нищо не върви. Затова, когато сътрудникът ти се е затворил в себе си и не желае да показа какво го тревожи, би трябвало да предприемеш нещо.

Как да го накараш да бъде по-открит? Как да приказваш с него за проблемите ви? Какво да правиш, в случай че си се обвързала с спокоен и безмълвен мъж? Може би тези 8 съвета от професионални терапевти ще ти дадат отговорите.

1. Не казвай „ Трябва да поговорим “

Едва ли има по-страшно изречение от „ Трябва да поговорим “. Ако авансово заявиш желанието си и определиш час, в който ще говорите, сътрудникът ти със несъмнено ще се настрои отбранително. Вместо това е по-добре да избереш по-неангажиращо място и време.

„ Консултирал съм мъже, които са подготвени да бъдат по-открити, до момента в който пиете кафе в петък заран или до момента в който разхождате кучето “ , споделя терапевтът Кърт Смит. „ Много двойки с деца се оплакват, че нямат време за себе си, само че нормално можете да намерите такова, до момента в който вършите всекидневните действия, просто би трябвало да бъдете изобретателни. “

2. Не засягайте въпроса, когато и двамата сте изтощени

Никога не започвайте значим диалог, откакто той таман се е пъхнал в леглото след уморителен ден. „ Не би трябвало да сте толкоз фокусирани върху диалога, забравяйки за верния миг “ , поучава Даян Спийр. „ Това, което желаете, е вашият сътрудник да се усеща комфортно, до момента в който водите значими диалози. “

3. Обясни му за какво е значимо за теб

Ако сътрудникът ти не желае да бъде открит с теб или не желае да говорите по даден въпрос, може би би трябвало да му обясниш за какво за теб е толкоз значимо.

„ Поговорете със брачна половинка си за това по какъв начин връзката ви ще се заздрави, в случай че знаете повече един за различен – за това, което ви ядосва или тревожи “ , поучава Дебра Кембъл.

4. Не се цупи

Ако ти се коства, че сътрудникът ти не е изцяло предан на връзката ви или се е затворил в себе си, е обикновено да се ядосаш. Но истината е, че този яд няма да докара до нищо позитивно и продуктивно. Трябва да се стремиш към градивни диалози, а не към разгорещени разногласия.

Гневът инстинктивно провокира сходна разпалена реакция и от другата страна. Ако подходиш яростно, той или ще ти отвърне със същите нападки, или просто напълно ще откаже да приказва с теб. Малко самообладание и деликатност ще те отведат доста по-далеч, в сравнение с гневът.

5. Бъди открита и уязвима

Ако си позволиш да бъдеш открита и уязвима пред него, той ще ти отвърне със същото. Например, в случай че той е направил нещо, което те е предиздвикало да си припомниш остаряла болежка, приказва с него, изясни му по какъв начин се чувстваш. По този метод той ще види, че му се доверяваш и че се чувстваш задоволително сигурна, с цел да приказваш с него за предишното си. Постепенно и той ще стане по-открит с теб, тъй като вижда, че си имате доверие.

6. Слушай деликатно

Когато въпреки всичко обичаният ти приказва за нещо, което го тревожи – слушай деликатно! Не бързай да даваш препоръки и незабавно да заявяваш „ Спокойно, всичко ще е наред! “

„ Такива изрази демонстрират угриженост, само че не са интензивно слушане “ , споделя Аманда Деверич. „ Обикновено по-тихите сътрудници са се научили да не споделят възприятията си, тъй като няма смисъл – по-шумните от тях постоянно са ги заглушавали. “

Затова е значимо идващия път, когато сътрудникът ти има да показа нещо, да слушаш деликатно и да не бързаш да приказваш.

„ Опитай се да бъдеш тиха за 15 секунди, до момента в който го гледаш в очите с нежно и загрижено изражение “ , поучава Деверич. „ Ако той продължи да приказва – ти продължи да слушаш. Намесвай се единствено с значими фрази, а не с цели параграфи. “

7. Задавай отворени въпроси

Едва ли ще получиш отговорите, които търсиш, в случай че задаваш въпроси, на които се дава отговор с „ да “ или „ не “.

„ Въпроси като „ Тъжен ли си? “ не оставят доста поле за връзка и са прекомерно внезапни за сътрудник, който се е затворил в себе си “ , споделя терапевтът Елизабет Ърншау. „ Вместо това пробвай с въпроси като „ Какво става? “ или „ Как мина денят ти? “

8. Не бъди прекомерно настоятелна

Опитвай се, когато засягаш тематиката или го питаш по какъв начин се усеща, да не бъдеш прекомерно внезапна или директна. Подхващай тематиката деликатно, другояче сътрудникът ти ще се усеща притиснат и няма да е изцяло открит с теб.

Ако той ти отговори, че всичко е наред, не трябва да го приемаш като персонална засегнатост. Ако не реагираш по този начин, като че ли въпросът е на живот и гибел, той последователно ще се отпусне и ще приказва с теб.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР