Комплексният състезател се готви през последните месеци не само за

...
Комплексният състезател се готви през последните месеци не само за
Коментари Харесай

Пенчо Дочев преди RPC: Феновете искат зрелище и ние можем да им го дадем

Комплексният играч се готви през последните месеци освен за дуел в клетката, само че и записа присъединяване на международните неолимпийски игри в Съединени американски щати, класирайки България на 4-о място по сумо преди седмица.

За световните игри Пенчо споделя, че в дългата си състезателна кариера, не е присъствал на толкова голям форум.

" Аз съм играч от над 20 години във всевъзможни спортове и в никакъв случай не съм бил на толкоз огромно събитие. Това си беше жива Олимпиада - над 3600 състезателя, " показа Дочев за MMA.BG.

" Благодарен съм на федерацията по сумо за подкрепата. Стигнах до полуфиналите, но такъв е този спорт - нямаш право на грешка. В сумото съм изявен състезател, но явно има още върху какво да работя там. "

Подготовката за световния турнир върви паралелно с подготовката му за ММА двубоя в края на месеца, което е от полза и за двете участия на Дочев.

" Правих нещата комплексно. Тази седмица приключваме със спарингите и последната седмица намалявам темпото и поддържам кондицията. "

Пенчо Дочев е и треньор в зала FAST в София, където води занятията по ММА. Именно в тази зала той се подготвя заедно с треньора по кикбокс Станислав Бахчеванов, който заедно с Георги Стянов ще бъде в ъгъла на боеца на 29-ти юли.

В RPC: Битката за доковете Дочев ще се изправи срещу Никола Златев - опитен боец с битки в ММА и кикбокса.

" Добър войник е, има опит и борби в чужбина, " споделя Дочев. " Съгласих се да играя с него, тъй като ще се получи прекрасен мач. Но виждам места, където аз бих надвил. "

Двубоят между двамата е подглавна среща на галавечерта, която ще се проведе на открито в Морската гара в Бургас.

Организаторите дават заявка за сериозно шоу с равностойни и атрактивни битки и очакванията на Дочев съвпадат с това.

" Организацията е на високо равнище. Аз съм доста удовлетворен от тях, тъй като виждам доста равностойни срещи, а и самите условия, които ни дават са доста положителни. Има интерес от феновете към галавечерта, тъй като хората желаят да гледат същински зрелищни борби с български състезатели.

Плюс за всеки един състезател е да има толкова време за подготовка, колкото ни дадоха от RPC. Така имаме възможност да се фокусираме върху дадения си опонент и неговите бойни качества, за да изградим оптимална стратегия. "

Файткартата на Real Pain Challenge в края на месеца включва много битки между български състезатели, както и бойци от чужбина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР