Компанията за финансови услуги PayPal Holdings пусна своя собствена стебълкойн

...
Компанията за финансови услуги PayPal Holdings пусна своя собствена стебълкойн
Коментари Харесай

PayPal стартира своя собствен стейбълкойн PayPal USD за преводи и разплащания

Компанията за финансови услуги PayPal Holdings пусна своя лична стебълкойн PYUSD. Компанията PayPal твърди, че той е напълно гарантиран с депозити в щатски долари, краткосрочни съкровищни облигации и сходни парични еквиваленти. Цената на токена е обвързана с $, а достъпът до него ще стартира да се появява за клиентите на PayPal в Съединени американски щати, а в другите страни последователно в близкото бъдеще.

Емитент на PYUSD е финтех компанията Paxos Trust. Криптовалутата PYUSD може да се обменя за долари или криптовалути, налични в мрежата на PayPal, може да се употребява за заплащане на покупки, ще се появи и в приложението PayPal Venmo и ще бъде налична в съвместимите криптопортфейли на трети страни.

PayPal чака, че първоначално PYUSD ще се употребява основно в секторите на криптовалутите и web3, да вземем за пример за търговия с цифрови токени и покупки в игрите. Компанията разчита, че последователно стейбълкойнът ще се употребява и за парични преводи.

С помощта на PYUSD основният изпълнителен шеф на PayPal Дан Шулман се стреми да ускори позициите на компанията на пазара на цифровите разплащания. В коментар за Bloomberg той съобщи, че в сходство с визията на компанията стейбълкойните „ ще станат част от цялостната платежна инфраструктура “. Както прибавя Хосе Фернандес да Понте, началник на екипа за блокчейн и цифрови валути на PayPal, регулаторната рамка в Съединени американски щати в последно време „ се движи към по-голяма изясненост “ във връзка с стейбълкойните и търсенето им нараства.

Според Шулман преди въвеждането на токена PayPal е обсъждала самодейността с регулаторните органи и политиците.

„ Сега, с помощта на тези диалози, сме в обстановка, в която хората се усещат удобно, когато уважавана и добре контролирана американска финансова институция навлиза на пазара на стейбълкойните “, сподели той.

PayPal съобщи, че от месец септември Paxos ще разгласява месечни отчети с подробна информация за активите, подкрепящи PYUSD. Paxos също по този начин ще разгласява мнение на трета страна – счетоводна компания, по отношение на активите, подкрепящи токена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР