Според данните на руското издание Комерсант“, поради проблеми с плащането

...
Според данните на руското издание Комерсант“, поради проблеми с плащането
Коментари Харесай

Китайците създадоха сериозни проблеми на руските производители на електроника

Според данните на съветското издание „ Комерсант “, заради проблеми с заплащането на съставни елементи от Китай, съветските производители на електроника са принудени да търсят китайски медиатори, работещи в Русия, с цел да разрешат казуса с заплащането. Експертите означават повишаване на търсенето на такива услуги и предвиждат повишение на цените на електрониката, както и вероятен дефицит на всевъзможни електронни съставни елементи.

Според Виталий Манкевич, ръководител на общоруската социална организация РАСПП, броят на запитванията от съветски разработчици за намиране на китайски медиатор за заплащане на електрониката се е нараснал пет пъти през последния месец. RASPP разполага с механизъм за осъществяване на заплащания, който от време на време дава опция за възнаграждение на електронни съставни елементи.

Роман Прохоров, началник на управителния съвет на Асоциацията за финансови нововъведения (АФИ), съобщи, че защото китайските банки отхвърлят банкови преводи от Русия заради опасността от наказания, съветските компании са принудени да се обръщат към услугите на медиатори, чиито комисиони могат да доближат 3-5%. Това от своя страна води до увеличение цената на крайния артикул. Някои компании са съумели да платят за съставените елементи преди блокирането на заплащанията и имат ресурси, само че тези, които не са съумели да го създадат, могат да се сблъскат с дефицит на съставни елементи и следващ дефицит на съоръжение на пазара в близко бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР