Компанията за електронни здравни досиета Epic предлага финансови стимули за

...
Компанията за електронни здравни досиета Epic предлага финансови стимули за
Коментари Харесай

Компания за здравни досиета плаща на болници, които използват нейните алгоритми

Компанията за електронни здравни досиета Epic предлага финансови тласъци за лечебни заведения, които употребяват нейните логаритми – и тези логаритми могат да дават неточни прогнози, откри следствието на Stat News.

Epic е най-голямата компания за електронни здравни досиета в Съединените щати и държи здравните досиета на към 250 милиона души. Компанията разполага с към 20 логаритъма, предопределени да предскажат неща като какъв брой дълго даден пациент може да остане в болница, кои пациенти могат да се разболеят съществено и кои могат да доближат до смъртоносно положение, наречено сепсис.

Подобно на доста други компании, които построяват здравни логаритми, Epic не споделя обществено детайлности за това по какъв начин са построени логаритмите. Изследователите в лечебните заведения, които употребяват Epic, са в положение да изследват инструментите, само че всевъзможни следствия са предизвикателни: те не могат да разкриват кой знае какъв брой вътрешна информация и може да се тормозят да усложнят връзките на работодателя си с компанията, в случай че разгласяват негативни резултати, съобщи Stat News.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР