Компанията WiLan, известна като един от най-знаменитите патентни тролове, спечели

...
Компанията WiLan, известна като един от най-знаменитите патентни тролове, спечели
Коментари Харесай

Apple изгуби многогодишното патентно дело и трябва да плати $145 милиона

Компанията WiLan, известна като един от най-знаменитите патентни тролове, завоюва правосъдното дело против Apple, почнало преди повече от 8 години. Съдът задължи корпорацията да заплати немалка санкция за нарушаването на два патента, свързани с технологията на безжичната връзка, употребена в мобилните устройства.
През 2010 година представители на WiLan обявиха, че при основаването на новите iPhone компанията Apple е нарушила два патента, засягащи логаритмите за работа на безжичната връзка. В продължение на осем години федералният съд на Южния окръг на Калифорния не можа да потвърди виновността на Apple. Но юристите на WiLan не се отхвърлиха и упорстваха на своето.

Днес многогодишната война наподобява е на път да завърши. „В правосъдното решение, оповестено на първи август 2018 година в окръжния съд на на Съединени американски щати в Южния окръг на щата Калифорния, правосъдните заседатели взеха решение, че WiLan би трябвало да получи обезщетение от $145,1 милиона за ущърба, нанесен от компанията Apple с нарушаването на патентите, благосъстоятелност на WiLan“.

WiLan се занимаваше с безжични информационни технологии. През 2006 година управлението на компанията реши да се концентрира върху лицензирането и патентоването на своята интелектуална благосъстоятелност. А към 2015 година WiLan към този момент имаше към 10 000 патента.

PhoneArena заяви, че Apple ще апелира.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР