Компанията собственик на руската концертна зала, разрушена при масовата стрелба

...
Компанията собственик на руската концертна зала, разрушена при масовата стрелба
Коментари Харесай

Компанията собственик на Крокус сити хол ще възстанови сградата

Компанията притежател на съветската концертна зала, разрушена при всеобщата пукотевица и пожар, при които бяха убити минимум 133 души, през днешния ден съобщи, че ще възвърне постройката, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

След офанзивата в концертната зала " Крокус сити хол " в покрайнините на Москва, отговорност за която пое терористичната организация " Ислямска страна ", са останали единствено обгорели стоманени подпорни греди и стоманените рамки на стотици седалки.

Залата, с потенциал от над 6000 места, е издигната от компанията " Крокус груп " на милиардера Арас Агаларов през 2009 година. Тя е част от просторен комплекс с търговски центрове, заведения за хранене и хотели в западните околности на столицата.

" Никога няма да забравим тези, които станаха жертви на терористите. Всичко, което бе разрушено от мръсните ръце на терористите, ще бъде възобновено ", се споделя в изказване на " Крокус груп ".

Облечени в камуфлажни облекла нападатели откриха огън с автоматизирани оръжия в концертната зала тъкмо преди рокгрупата от руската ера " Пикник " да извърши шлагера си " Не се опасявам от нищо ". Сградата бе подпалена, след което покривът ѝ се срути и стотици пожарникари в продължение на часове се бориха с пожара.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР