Компанията Skoda се похвали с нов рекорд – само за

...
Компанията Skoda се похвали с нов рекорд – само за
Коментари Харесай

Skoda се похвали с рекорд в производството

Компанията Skoda се похвали с нов връх – единствено за първите 10 месеца от годината тя е произвела повече от 1 млн. автомобила. С максимален принос за триумфа на марката са моделите Octavia, Fabia и Superb.

„ Благодарение на своите индустриални мощности в целия свят марката Skoda съумя да създаде 1 млн. автомобила за непълна година. Подобен резултат се доближава за четвърта поредна година, само че това в никакъв случай не се е случвало през октомври”, се споделя в известието на производителя от Млада Болеслав, съобщи Actualno.com.

Най-популярните модели на Skoda не престават да са Octavia, Fabia и Superb, само че към тях скоро ще се причисли и новият кросоувър Kodiaq, към който има голям интерес в целия свят. Освен това управлението на компанията разпорежда големи очаквания на компактния SUV – Karoq, който заменя Yeti в гамата на марката.

Своя принос към положителните резултати на Skoda би трябвало да даде и нов купеобразен кросоувър, който е издигнат въз основата на Kodiaq. Машината ще се появи още при започване на 2018 година на най-големия пазар в света – този в Китай. Автомобилът ще носи името Kodiaq GT, като ще употребява същата платформа MQB на концерна Volkswagen AG. Тя е в основата и на оригиналия Kodiaq, от който ще бъдат заети и задвижващите елементи.

Целта пред бъдещата Skoda Kodiaq GT е да предложи налична опция на BMW X4 и Mercedes-Benz GLC Coupe. Не се изключва опцията няколко месеца след появята на модела в Китай, той да бъде препоръчан и на европейските пазари.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР