Компанията се присъедини към призивите на Amazon и IBMБрад Смит

...
Компанията се присъедини към призивите на Amazon и IBMБрад Смит
Коментари Харесай

Microsoft с важно изявление за лицевото разпознаване

Компанията се причисли към апелите на Amazon и IBM

Брад Смит прикани за приемане на народен закон за контролиране на лицевото различаване
(снимка: Microsoft)

Microsoft реши да не продава технологията си за различаване на лица на американската полиция, откакто по-рано сходни дейности започнаха корпорации като Amazon и IBM.

В изявление за „ Вашингтон пост ” президентът на Microsoft Брадфорд Смит съобщи, че сега компанията няма проекти да продава технологията за лицево различаване на полицейските ръководства в Съединени американски щати.

Смит добави, че обстановката няма да се промени, до момента в който не бъде признат народен закон, учреден на човешкото право и регулиращ потреблението на тази технология.

По-рано тази седмица Amazon разгласи краткотраен протест на системите за лицево различаване. Компанията съобщи, че е забранила на американската полиция да употребява нейната стратегия за различаване на лица Rekognition за период от една година.
още по тематиката
Преди това IBM направи изказване, че напуща бизнеса с създаване и продажба на технологии за лицево различаване.

Брад Смит показва взаимност с сътрудниците си, само че също по този начин означи нуждата Конгресът на Съединени американски щати да предприеме дейности, които не разрешават на други компании да заемат тази софтуерна ниша.

„ Мерките, подхванати от IBM и Amazon, са доста значими. Очевидно трябваше да създадем същата стъпка. Но в това време, в случай че всички виновни компании предадат този пазар на безскрупулни играчи, тогава нашите дейности е малко евентуално да обслужват националните ползи или живота на чернокожите хора в нашата страна ”, разяснява Смит.

По неговите думи, би трябвало да се намеси конгресът, а не това да вършат единствено софтуерните компании. „ Това е единственият метод да се подсигурява сигурността на хората ”, акцентира президентът на Microsoft.

Компанията разпространява технологията за различаване на лица като част от своята облачна платформа Azure. На формалния си уеб страница Microsoft показва, че разработчиците могат да употребяват системата за различаване на лица в своите приложения, с цел да обезпечат елементарно и предпазено потребителско преживяване.

Технологията на Microsoft се употребява, да вземем за пример, от компанията за споделени услуги Uber. С нейна помощ тя разпознава водачите в своята база данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР