Компанията работи усилено и по въвеждане на интернет на нещата“Nokia

...
Компанията работи усилено и по въвеждане на интернет на нещата“Nokia
Коментари Харесай

Nokia взе нов заем за 5G разработки

Компанията работи интензивно и по въвеждане на „ интернет на нещата “

Nokia се концентрира върху разработките на цялостни 5G артикули за разнообразни бизнес-области

Nokia си обезпечи заем в размер на 250 млн. евро от Скандинавската капиталова банка (NIB). Компанията ще употребява парите за финансиране на научноизследователска и развойна активност в региона на 5G в Европа през идващите две години.

Заемът идва малко след подписването на контракт за заем сред Nokia и Европейската капиталова банка за 500 млн. евро през август. Това финансиране също е предопределено за укрепване на научно-изследователската работа на компанията в региона на 5G системите в Европа.

Nokia ще употребява заема от NIB за финансиране на дейностите й за развиване на 5G сред 2018 и 2020 година, като се концентрира върху „ създаването на нови цялостни артикули, свързани с 5G, за разнообразни бизнес-области “, заяви Mobileworldlive.com.

Програмата за научно-изследователска работа на компанията в областта на 5G системите се концентрира и върху въвеждането на IoT. Работи се по основаване на необятен набор от устройства, да вземем за пример домашни уреди, транспортни средства и други типове електроника, които могат да обменят данни безжично.
още по тематиката
Кристиан Пуулла, основен финансов шеф на Nokia, сподели, че NIB споделя „ възгледа [на компанията] за революционния темперамент на 5G “. „ Това финансиране ще продължи да поддържа научноизследователската и развойната ни активност в Европа в региона на 5G и инерцията, която към този момент набрахме тази година, започвайки ерата на 5G “, добави той.

Очаква се развитите страни в Европа да пуснат комерсиални 5G мрежи през 2019 година, малко след американските и азиатските водачи в Япония, Китай и Южна Корея.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР