Компанията подкрепи дейността на Българския червен кръст, Фондация BCause и

...
Компанията подкрепи дейността на Българския червен кръст, Фондация BCause и
Коментари Харесай

Beiersdorf България дарява 60 000 лв. за борбата с COVID-19

Компанията поддържа активността на Българския червен кръст, Фондация BCause и Каритас България
Производителят на NIVEA - Beiersdorf, ще подари сума в размер на 60 000 лв. в поддръжка на активността на три локални организации в борбата с COVID-19. Сумата ще бъде разпределена по равно сред Българския червен кръст, Фондация BCause и Каритас България. Дарението е част от интернационална стратегия за поддръжка, инициирана от Beiersdorf AG, като част от политиката на компанията “Care Beyond Skin ” (Грижа оттатък кожата). Кампанията “Care Beyond Skin ” показва отдадеността на компанията оттатък главния й бизнес – грижата за кожата - и увеличение приноса към обществото и планетата.

„ Кризата с COVID-19 беляза безусловно всички сфери на живота и изцяло прекатурна всекидневието ни. Като интернационална компания, чиято съществена философия постоянно е била да обезпечава грижа – за фамилията, за кожата, за околната среда, наша задача е да се погрижим и да подкрепим най-уязвимите в този сложен миг. Това са хората в неравностойно обществено състояние, които сега разчитат на активността на доброволческите организации “, съобщи Румяна Ковачева, Marketing Team Leader на NIVEA за България.

Общата сума от 60 хиляди лв. ще бъде разпределена по равно към всяка от трите организации, които интензивно оказват помощ за превъзмогване на пандемията с COVID-19.
Българският червен кръст разгласи Национална благотворителна акция „ Заедно против ковид “ в поддръжка на борбата с COVID-19. Дарените средства се употребяват за обезпечаване на консумативи и инсталация за лечебните заведения, както и защитни средства за медицинския личен състав. Beiersdorf България подарява 20 000 лв. за акцията #ЗАЕДНОСРЕЩУКОРОНАВИРУСА. Фондация BCause провежда дейна акция за подкрепяне на хора и организации със незабавни потребности при рецесията с COVID-19 в България, на която Beiersdorf също подари 20 000 лв.. Дарените средства се употребяват за обезпечаване на филантропична помощ, заслон, персонални защитни средства и поддръжка от експерти към нуждаещите се. Каритас България е неправителствена организация, чиято съществена активност е поддръжка на самотни или бездомни възрастни хора. В момента на рецесията с CОVID-19 възрастните са най-уязвимата група в обществото заради нежното им здравословно положение, само че и заради наложената обществена изолираност. Каритас България реализира директна поддръжка на възрастни и бездомни хора от цялата страна, като им обезпечава артикули от първа нужда, заслон, директна поддръжка от медицинските сестри, обществените помощници и доброволците на организацията. Beiersdorf поддържа незабавната помощ против ковид на Каритас с подаяние от 20 000 лв..
Международна стратегия за поддръжка от Beiersdorf

В края на март Beiersdorf AG разгласи своята интернационална стратегия за поддръжка в битката с COVID-19. Компанията даде 50 милиона евро за подкрепяне на спешното ръководство, изключително в епицентровете на болестта, само че също по този начин и в райони със слаби публични здравни системи и инфраструктури. Beiersdorf ще работи с интернационалните организации и локални управляващи, с цел да обезпечи допустимо най-хубавия принос за хората в потребност.

Незабавните ограничения на Beiersdorf включват:
Международно подаяние от 1 000 000 литра дезинфектант. Beiersdorf пренасочи активността във фабриките си на пет континента към произвеждане на дезинфектанти.Дарение в размер на минимум 5 000 000 продукта за грижа за кожата и ръцете на NIVEA за медицинския личен състав по целия свят, чиято кожа сега е изложена на необикновен стрес.Директна финансова поддръжка за световни и локални Неправителствени организации, които са сътрудници на концерна Beiersdorf и самите те са изправени пред огромни провокации.Подкрепа към персоналните дарения на чиновниците на компанията към интернационалните организации за помощ по целия свят и удвояване на даренията направени от тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР