Компанията Nexo се е съгласила да плати 45 милиона долара

...
Компанията Nexo се е съгласила да плати 45 милиона долара
Коментари Харесай

САЩ спира разследването срещу Nexo, компанията постигна историческо споразумение - Темида

Компанията Nexo се е съгласила да заплати 45 милиона $ на американските регулаторни органи и ще приключи нерегистрираното предложение на крипто артикули,  заяви Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединените щати, представена от Българска национална телевизия. 

Nexo реализира дефинитивно съглашение с Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), Асоциацията на админите на скъпи бумаги в Северна Америка (NASAA), състояща се от всички 50 американски щата и три територии, Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), Департамента по банково дело на Тексас, Отдела по банково дело и скъпи бумаги в Аляска, както и Отдела за контрол на потребителски услуги във Вашингтон, оповестиха от компанията. 

Не са налице каквито и да било изказвания или обвинявания от страна на федералните регулатори на Съединени американски щати, че Nexo е взело участие в машинация или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени по отношение на финансовото положение на компанията. Това поставя край и на всички производства във връзка с компанията в осем американски щата, които са напълно от административен темперамент.

Единствената констатация на щатските регулатори по отношение на несъответствия със законови условия от страна на компанията е във връзка с липса на нужната регистрация за предложение в Съединени американски щати на лихвоносещия артикул на Nexo, признат за скъпи бумаги.

С това американските регулатори завършиха своите всеобхватни инспекции на активността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.

„ Изключително сме задоволени от това изцяло и дефинитивно решение, което еднопосочно поставя завършек на всички спекулативни изказвания по отношение на връзките на Nexo с регулаторните органи и институциите в Съединени американски щати. За страдание, даже български държавни органи и институции не се посвениха и не престават да злоупотребят с американското име и реакциите по отношение на тези безобразни дейности по основаването на оправдание занапред предстоят. Нескопосаните внушения за " интернационален " детайл в дейностите против Nexo, с цел да се обоснове нахален произвол против сдружението ни " Ен Ди Ес " ЕООД и нашите над 600 чиновници в България, като надали не по искане на " евроатлантически сътрудници ", са разобличени от неопровержими обстоятелства. В допълнение, опитът да се прикачи акцията против Nexo, чрез насрочването ѝ в ден, който да съвпадне с друга акция на Европол против прът центрове в България, Сърбия и Кипър, употребяващи криптовалути, бе осуетен от формалното удостоверение на EUROJUST (Агенция на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правосъдие), че двете събития не са свързани. Въпреки това, уредниците реализираха значително от своите политически цели. На всички участници и пригласящите им по време на несполучливите опити да се убие един сполучлив и възходящ бизнес, ще бъде потърсена съответната отговорност за всички нанесени вреди ", сподели Антони Тренчев, съосновател на Nexo.

Тренчев продължи: " Независимо и макар случилото се, екипът на Nexo продължава да бъде напълно фокусиран върху това, което вършим най-добре – построяването на новаторски и сигурни финансови услуги за нашите милиони клиенти от целия свят. Припомняме, че Nexo е измежду доста дребното компании, незасегнати от вълната на банкрути в крипто промишлеността през миналите 12 месеца – единствено по себе си най-ясният отзив за устойчивостта на бизнеса и модела ни ".

„ Благодарим на щатските регулатори, взели участие в процеса, за тяхната обективност и професионализъм, както и за напъните и отдадеността им да създадат това, което считат, че в най-голяма степен пази интереса на американските жители. Ценности като бистрота, предприемаческа независимост и придържане към най-високите професионални, етични и правни стандарти са фундаментални за тази нация; полезности, които Nexo припознава напълно и неразделно следва. Благодарни сме на адвокатската ни адвокатска фирма Schulte Roth and Zabel LLP за реализирането на този най-конструктивен разговор с щатски регулатори на Съединени американски щати, както и с Главния прокурор на Ню Йорк, който докара до този най-справедлив и уравновесен резултат ", добави Тренчев.

Компанията Nexo, припозната в Съединени американски щати като световен иноватор, подобен на Uber и Airbnb, дава революционни решения в бързо разрастваща се и динамична промишленост. Поради самата същина на нововъведенията и на компании като Nexo, те не се вписват в съществуващите рамки. Това допуска, в доброжелателно съдействие с институциите и в отбрана на интереса на потребителите, компании като Nexo да вземат участие в развиването и усъвършенстването на съществуващите регулаторните рамки.

Коста Кънчев, съосновател на Nexo, добави: " Уверени сме, че напълно скоро ще бъде образувана ясна, устойчива и предвидима регулаторна рамка в Съединените щати, тъй че Nexo и сходни компании да могат да оферират от ден на ден добавящи стойност артикули в сходство със законовите и други нормативни условия. Така Съединени американски щати още веднъж ще се препотвърди като световия мотор на нововъведенията, който от десетилетия е ".

Споразуменията, кулминационна точка на съвсем две години работа, са прегледен образец за правилата на Nexo, въз основа на които построяваме на транспарантен, предвидим и резистентен бизнес модел, устоял във времето на тестванията на пазара. Оказаното цялостно подпомагане на регулаторите в Съединени американски щати е високо оценено от тях. Екипът на Nexo, както постоянно, е предан и хладнокръвен в своя ангажимент да поддържа най-високите международни стандарти във връзка с спазването на регулаторните и KYC/AML/CTF отговорности, отбрана на клиентите и вложителите. Така Nexo, посредством своята финансова непоклатимост и напредък, продължава развиването и световното одобряване на финтех промишлеността, декларират от Nexo. 

Nexo е водеща международна контролирана институция за ръководство на цифрови активи. Мисията на компанията е да даде цялостен набор от финансови услуги и артикули на основата на криптовалути. Те включват усъвършенствани решения за търговия за непрофесионални и институционални клиенти, агрегиране на ликвидност ефикасни от данъчна позиция кредитни линии, обезпечени с активи, лихвоносен артикул, съпроводени от най-високо равнище на попечителска сигурност на Nexo платформата. В началото на 2022 година компанията основа своето капиталово поделение Nexo Ventures, което има към този момент над 60 портфейлни компании. Nexo ръководи над $2.3 милиарда в активи за над 5,000,000 консуматори в 200+ юрисдикции и е обработила повече от $130 милиарда от своето учредяване през 2018 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР