Компанията на Илон Мъск Neuralink иска да започне с лечение

...
Компанията на Илон Мъск Neuralink иска да започне с лечение
Коментари Харесай

Илон Мъск обяви план за обединяване на човешките мозъци с AI

Компанията на Илон Мъск Neuralink желае да стартира с лекуване на мозъчни контузии и в последна сметка "да реализира симбиоза с изкуствен интелект ". Мъск разкри напредъка си в основаването на безжично имплантируемо устройство, което - теоретично - може да "разчете " мозъка ви.

"В последна сметка можем да стартираме цялостна връзка сред мозък и машина ", съобщи Мъск. "Това ще звучи много необичайно. В последна сметка можем да реализираме симбиоза с изкуствен интелект. Това не е наложително нещо, това е нещо, което можете да изберете, в случай че желаете. Това ще бъде в действителност значимо на мащаб на цивилизационно равнище. Дори и в незлокачествен сюжет на изкуствен интелект, ще бъдем изоставени. С интерфейс с висока пропускателна дарба на мозъчната машина, ние можем да поемем пътя за пътуването и да имаме опция за обединение с AI. "

Neuralink възнамерява да потърси утвърждение от FDA за клинично тестване на хора още през 2020 година, на версия на устройството, което е „ предопределено единствено за пациенти със съществени медицински болести “, сподели доктор Матю Макдугал, основен неврохирург на Neuralink. Първото клинично тестване ще бъде ориентирано към пациенти с цялостна парализа на горната част на гръбначния мозък, и ще включва инсталиране на четири от имплантите на Neuralink в мозъка на пациентите.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР