Компанията Mercedes-Benz е провела таен търг, на който е продаден

...
Компанията Mercedes-Benz е провела таен търг, на който е продаден
Коментари Харесай

Това е най-скъпият автомобил на всички времена

Компанията Mercedes-Benz е провела скришен търг, на който е продаден неповторимия състезателен автомобил 300 SLR Uhlenhaut Coupe от 1956 година
Изданието Hagerty Insider, базирайки се на свои източници, твърди, че незнаен покупател е платил 135 милиона евро за този автомобил. Така моделът се трансформира в най-скъпия автомобил в света.


Преди това тази купа принадлежеше на Ferrari 250 GT от 1962 година, за което преди няколко години са платени 70 милиона $.

Твърди се, че в търга са взели участие общо 10 известни колекционери на коли. Името на спечелилия не е известно. По неофициални данни нов притежател на неповторимия състезателен автомобил е станал прочут английски предприемач и колекционер на ретро коли.
Събитието се организира в музея на Mercedes-Benz в Щутгарт, който в този ден беше затворен за необятната аудитория.


Немската компания създава общо два екземпляра 300 SLR с корав покрив. Никой от тях обаче не е взел участие в съревнование. В същото време колите са имали позволение да се движат по публични пътища.



Произведените две купета Mercedes-Benz 300 SLR са готови за надпревари, само че след ужасяващ случай в надпреварата 24-те часа на Льо Ман през 1955 година немската марка изоставя моторните спортове за десетилетия.



Инцидентът е станал на 11 юни 1955 година По време на това съревнование на пистата се случва ужасна злополука, при която умират водачът Пиер Левег и 83 фенове. Освен това 180 души са били ранени при произшествието.



Вместо да взе участие в надпревари, един от колите е взет от ръководителя на тестовия отдел на марката Рудолф Уленхаут, който употребява неповторимия модел като длъжностен автомобил. В чест на своя притежател автомобилът е наименуван "Ullenhout Coupé ".



По това време SLR Uhlenhaut Coupe, разрастващ оптималната скорост 290 км/ч, е най-бързият шосеен автомобил в света.



След гибелта му купето се озовава в музея на Mercedes-Benz в Щутгарт. В последна сметка, съгласно информацията на Hagerty Insider, неповторимият автомобил е минал от музея в частна сбирка за умопомрачителната сума от 135 милиона евро.

Харесайте, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!







Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР