Компанията Johnson&Johnson бе осъдена в САЩ за рекордно висока сума,

...
Компанията Johnson&Johnson бе осъдена в САЩ за рекордно висока сума,
Коментари Харесай

Рекордна присъда за Johnson&Johnson: $4,5 млрд. обезщетение заради емблематичната пудра на марката

Компанията Johnson&Johnson бе наказана в Съединени американски щати за рекордно висока сума, като съд в Мисури разпореди тя да заплати 4,7 милиарда $ обезщетение на група от 22 дами. Ищците настояват, че ползвайки емблематичните за марката пудри с талк са болни от рак на яйчниците.

Съдът в щата Мисури в началото дефинира 550 милиона $ отплата, а след това добави 4,1 милиарда $ за нанесени вреди.

Присъдата идва в миг, в който компанията колос води към 9000 дела заради продукта, отбелязва Би Би Си. Десетилетия наред бебешката пудра бе желана от потребителите и бе съвсем наложителна при развъждането на всяко бебе.

От Johnson&Johnson разясниха, че са " надълбоко разочаровани " от правосъдното решение и ще го апелират.

Процесът продължи шест седмици. Жените твърдяха, че откакто години наред са употребили бебешката пудра с талк, са развили рак на яйчниците.

Адвокатите им обявиха, че компанията е знаела още през 70-те години, че бебешката пудра е била нечиста с азбест, само че не са предизвестили потребителите за рисковете.

Компанията отхвърли, като сподели, че продуктите ѝ в никакъв случай не са имали следи от азбест и не провокират рак. Цитирани бяха няколко изследвания, съгласно които продуктите с талк са безвредни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР