Компанията Фейсбук, който е критикуван от американски конгресмени и учени,

...
Компанията Фейсбук, който е критикуван от американски конгресмени и учени,
Коментари Харесай

Фейсбук ще започне да маркира всички постове на тема ваксини

Компанията Facebook, който е подложен на критика от американски конгресмени и учени, че позволява дезинформация на тематика ваксини на платформата си, заяви, че е почнала да прибавя разяснения към постове, които разискват сигурността на имунизациите и скоро ще маркира по този метод всички постове на тематика ваксини, съобщи Ройтерс.

Социалната мрежа ще стартира да предлага в Съединени американски щати инструмент за информиране на хората къде могат да получат ваксини. Facebook също така прибавя информативен отдел за заболяването в своята обществена мрежа за шерване на фотоси Инстаграм.

Неверните изказвания и тайните теории за имунизациите се множат в обществените мрежи, отбелязва Ройтерс.

Facebook и Инстаграм напоследък стегнаха политиката си във връзка с дезинформацията за имунизациите. В двете обществени мрежи обаче продължава да има сметки, страници и групи с голям брой клиенти, които популяризират погрешни изказвания за имунизациите и елементарно може да бъдат намирани с търсене на основни думи.

Ръководителят на продуктовия отдел на Facebook Крис Кокс съобщи, че компанията приема доста на съществено погрешните изказвания, само че означи, че има " огромна сива област, в която някои хора показват безпокойства, и тези безпокойства се одобряват от някои като дезинформация, а от други като израз на подозрение ". " Най-доброто деяние за тази сива област е да се дава авторитетна информация, да сме част от диалога, в това число с присъединяване на здравни специалисти ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР