КомпаниятаЕП Комерс ООД е създадена през 2007 г. и през

...
КомпаниятаЕП Комерс ООД е създадена през 2007 г. и през
Коментари Харесай

Как "ЕП Комерс" съчетава онлайн бизнес и логистика

Компанията " Екологичен потенциал Комерс " ООД е основана през 2007 година и през март същата година отваря първия си търговски офис - във Варна. Три години по-късно компанията сполучливо уголемява обсега на своята активност, като към дивизия " Консумативи " е прибавена втора дивизия - " Храни и питиета ". Един от най-значимите й взаимни бизнеси е с " Екстрапак " и с " Фикосота " - най-големия български производител на перилни и почистващи препарати. Великотърновската компания става негов главен представител за цяла Южна България, както и за София. Един от най-големите производители на захарни произведения в България - " Престиж 96 " АД, предлага продуктите си на пазара посредством " Екологичен потенциал Комерс " от предходната година. Един от пазарните й пробиви е през 2013 година, когато става формален вносител на HELL Energy Drink за районите в страната, в които тя оперира. От 2019 година " Екологичен потенциал Комерс " е формален представител на " Тибет Груп Турция " за България и екслузивен вносител на марките ERNET и SALOON.
От първия търговски офис - до над 7000 доставки на месец. Това разстояние в бизнеса " Екологичен потенциал Комерс " ООД във Велико Търново е минала за 15 години пазарно наличие, всяка от които потвърждава с нови достижения фирмения лозунг - " Винаги по-добри! ".

Годишен растеж от 10 - 15%, транспортен парк от над 150 коли, камиони и микробуси, 5 търговски бази с над 14 000 кв. метра складова повърхност и 11 000 палетоместа са единствено част от статистиката зад визитката на компанията.

Извън числата името й се свързва с други индикатори. В мощно конкурентната среда на пазара на бързооборотни хранителни и нехранителни артикули тя е известна с
Реклама нововъведение, необятно продуктово портфолио и устойчиво партньорство
с доста водещи български и задгранични производители - и трите са измежду значимите съставни елементи на бизнес триумфа.

Признание за качеството в търговията, което великотърновската компания предлага, е, че доста водещи марки са избрали нея да ги съставлява на пазара, предлагайки продуктите им. Нейни най-ключови сътрудници са " Фикосота ", " Екстрапак, " Итал Фууд ", " Флорина ", " Юлкер ", " Мексон ", Hell Energy Drink, Lavazza и други.

Нехранителните артикули заемат по-големия размер от продажбите й. " Ние сме може би
най-големият търговец на консумативи за ритейл бизнеса
- работейки с над 7000 обекта средномесечно. Вносители сме на консумативи за ритейл бизнеса като тоалетни хартии и всевъзможни артикули от хартия, голям брой пластмасови артикули за ежедневна приложимост, дървени и биоразградими принадлежности и консумативи ", обрисуват предпочитаното си направление от компанията.
Реклама
С новаторския си метод в обезпечаването на продуктово многообразие компанията открива и ново стратегическо комерсиално поле, с което се включва в перспективната " зелена " стопанска система. От предходната година дистрибуторската компания е на пазара със своя
лична марка екопродукти
- PickMe. Тя включва над 35 разнообразни екоизделия и консумативи за дома - дървени принадлежности за хранене, картонени чаши, хартиени сламки, контейнери за храна и други, които към този момент се продават в над 4000 обекта в цялата страна.
" С нашия опит и познания взехме решение да развиваме личната марка PickMe, с цел да отговорим на измененията в пазара на бързооборотните артикули и настройките на потребителите. Традиционната и модерната търговия към този момент се " размиват " в дистрибуцията ", изясняват от компанията.
Дигитализацията и онлайн търговията са другите
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Свят 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Политика 3 Политика 1 Политика 2 Финансови артикули 3 Предприемач Реклама нови трендове в дълготраен проект
за актуалния бизнес, пред които " Екологичен потенциал Комерс " също е изправена, показват от управлението й.

" В последните две години на пандемията онлайн поръчките в бързооборотните артикули порастват с двуцифрени темпове. Но огромните разноски по обслужването - гориво, заплати, липса на съответни складови площи, са съществено предизвикателство пред онлайн бизнеса в този бранш ", разясняват от великотърновската компания.

Според мениджърския й екип компанията следва трендовете в бранша и разполага с доста съвременна онлайн система за поръчки ERP и онлайн синхронизация, посредством която работи с няколко огромни вериги, само че заради спецификата на този бизнес това е дълготрайна тактика за фирмено развиване.
Два значими плана
са планувани в проектите на " Екологичен потенциал Комерс " за тази година. Предстои й стартирането на втора марка на пазара, която ще бъде в групата на характерни артикули за почистването. Голяма инвестиция се приготвя за София, където компанията има логистична база от 5 години. " Проектът ще съчетава онлайн бизнеса с логистиката, в която ние считаме, че сме експерти, и ще бъде нещо ново за пазара. Той е обвързван с отварянето на голям брой точки за логистика, като системата е напълно цифровизирана и посредством особено приложение клиентите ще имат ясна и точна информация за доставка и логистика ", разкриват концепцията от компанията.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
В проектите на " Екологичен потенциал Комерс " отвън логистиката е построяването на хотел във високия ценови клас в центъра на Велико Търново. Строителството му е почнало и се планува той да посрещне първите си посетители в края на идната година.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР