Компанията добива оловно-цинкови руди от няколко други находища в района

...
Компанията добива оловно-цинкови руди от няколко други находища в района
Коментари Харесай

"Горубсо-Мадан" ще търси руди в нова площ

Компанията добива оловно-цинкови руди от няколко други залежи в региона на Мадан

© Надежда Чипева Добивното дружество " Горубсо-Мадан " ще търси руди на още едно място в общината, където към този момент има работещи оловно-цинкови мини. Това стана ясно, откакто държавното управление даде позволение на компанията за търсене и изследване на железни потребни изкопаеми в повърхност " Бориева-изток ". Разрешението е със период от три години, като за този интервал сдружението би трябвало да вложи минимум 285 хиляди лева

" Горубсо-Мадан " е благосъстоятелност на " Върба-Батанци ", в което равни дялове държат " Минстрой холдинг " на Николай Вълканов и " КЦМ 2000 ". До началото на 2012 година компанията беше благосъстоятелност на тогавашния покупател на " Кремиковци " Валентин Захариев, само че най-после на практика не работеше. " Горубсо-Мадан " е концесионер на две залежи в региона, а самата " Върба-Батанци " държи правата за рандеман върху едноименното находище, още веднъж край Мадан. Добитата руда се преработва в Рудозем.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък На съвещанието си в сряда държавното управление реши също да удължи с пет години концесията за рандеман на руди от находище " Джурково " (Пловдивска област). Промяната е по искане на концесионера " Лъки инвест ", в който главен акционер с 48.8% още веднъж е групата КЦМ. Дружеството експлоатира още едно находище в региона на град Лъки, където с изключение на олово и цинк се добива и сребро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР