Компаниите могат да бъдат изправени пред допълнителни разходи от 20

...
Компаниите могат да бъдат изправени пред допълнителни разходи от 20
Коментари Харесай

Брекзит без сделка с ЕС може да струва на бизнеса 20 млрд. паунда годишно

Компаниите могат да бъдат изправени пред спомагателни разноски от 20 милиарда паунда (27 милиарда долара) годишно, с цел да съблюдават митническите условия, в случай че не се реализира съглашение за Брекзит. Това сподели през вчерашния ден пред Народното събрание Джон Томпсън, началник на английските данъчни и митнически служби, представен от " Ройтерс ".

Напускането на Европейски Съюз без договорка ще коства на бизнеса сума, равняваща се на разноските по митническия режим, прочут като " оптимални удобства ", тъй като фирмите ще би трябвало да попълнят данъчни заявления, сподели Томпсън. " Максималните удобства " са един от двата разновидността, които английското държавно управление разисква за контролиране на митническия режим след Брекзит, прецизира " Блумбърг ".

" Ако преминем към наредбите на Световната комерсиална организация, това сигурно ще изисква митнически заявления, тъй че ще е идентично що се отнася до разноските ", съобщи Томпсън във връзка цената при липса на съглашение за Брекзит.

Премиерът Тереза Мей даде обещание да извади Англия от митническия съюз на Европейски Съюз. Според нея това е нужна стъпка, с цел да може Лондон да подписва лични търговски покупко-продажби по света. Правителството на Мей обаче ще би трябвало да откри метод по какъв начин да реализира това съгласно условията на Европейски Съюз, без да издига сухопътна граница за надзор на стокообмена сред английската провинция Северна Ирландия и членката на Европейски Съюз Република Ирландия.

Правителството преглежда две вероятни варианти в спор, който изложи на напред във времето дълбокия раздор сред тези, които са за изцяло разкъсване с Европа и поддръжниците на по-близко съдействие с Брюксел.

Единият вид са " оптималните удобства ", до момента в който самата Мей поддържа така наречен митническо партньорство, при което Лондон ще наложи мита на нивото на общоевропейските и по-късно ще възвръща разликите, в случай че английските цени се окажат по-ниски. Томпсън съобщи предишния месец, че моделът на " оптималните удобства " ще коства към шест пъти повече от тясното митническо партньорство, което той прави оценка на не повече от 3.4 милиарда паунда годишно, напомня " Блумбърг ".

Изчисленията му за цената на " оптималните удобства " се основават на всяка митническа декларация, струваща 32.50 паунда, умножено по 200 милиона, колкото са били вътрешноевропейските товарни колета през 2016 година, и по-късно удвоено, с цел да се регистрира бизнесът от двете страни на границата. Още 3 до 7 милиарда паунда се прибавят поради разпоредбите, свързани с условията за генезис. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (192)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР