Компаниите, които набират персонал в условията на карантина, ще интервюират

...
Компаниите, които набират персонал в условията на карантина, ще интервюират
Коментари Харесай

В режим социално дистанциране все повече интервюта се провеждат онлайн

Компаниите, които набират личен състав в изискванията на карантина, ще интервюират своите претенденти онлайн, с цел да избегнат разпространяването на болестта, оповестява BBC.

Техническите колоси Гугъл, Amazon и Twitter са измежду възходящия брой компании, които желаят личният състав им да работи от у дома.

Стратегията е част от напъните за обществено разграничаване, защото предприятията се пробват да забавят разпространяването на вируса.

Headhunters споделят, че в този момент е по-лесно да се свържете с претенденти, защото те не се намират в непрекъснати срещи или пътувания.

" Всъщност е по-лесно да се намерят доста фрагменти, защото огромна част от тях са си у дома. Сега е доста по-лесно в сравнение с в случай че са на срещи, инспекции, или пътуват някъде ", съобщи изпълнителният шеф на компанията за набиране на личен състав PageGroup Стив Ингъм.

Ограниченията за пътешестване в международен мащаб също значат, че хората не пътуват по работа, което е едно от най-големите провокации за набиращите личен състав.

Голяма част от набиращите личен състав водят своите срещи лице в лице в онлайн изявленията посредством платформи като Skype, Zoom и WhatsApp.

Освен това онлайн интервютата лишават по-малко време, защото не би трябвало напредване до мястото, на което е изявлението и са доста по-удобни, както за мениджърите, по този начин и за претендентите. 

" Всички употребяват този метод на драго сърце, защото това им икономисва време за пътешестване и свежда до най-малко човешкия контакт по време на пандемия от Covid-19 ", съобщи Чарлин Тей от компанията за набиране на личен състав Robert Walters в Сингапур.

Но има и негативи

" Интервюто онлайн и персоналното изявлението са две изцяло разнообразни прекарвания ", сподели Сара Джонстън, треньор по професионални изявленията. " Търсещите работа споделят, че може да се окаже по-предизвикателно и мъчно да беседват с интервюиращия онлайн, тъй като постоянно се приказва по-малко и се употребяват доста по-малко невербални сигнали ", добави тя.

Работещите в компании, набиращи личен състав поучават претендентите да бъдат търпеливи, защото към момента ще има забавяния поради нуждата да се измислят проекти за деяние в изключителни обстановки и фирмите се занимават с проблеми, свързани с ковид. " Това е неразучена територия и всички вършим допустимо най-хубавото ", добави госпожа Джонстън.

Но онлайн интервютата не работят за всички. " За тези функции, които изискват взаимоотношение с клиенти и ръководство на екип, изявлението лице в лице остава главен стадий от процеса ", добави Пол Ендакот, изпълнителен шеф на GRIT Search.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР