Комисията за защита от дискриминация се самосезира след излъчените в

...
Комисията за защита от дискриминация се самосезира след излъчените в
Коментари Харесай

КЗД се самосезира за насилието над деца в Борован

Комисията за отбрана от дискриминация се самосезира след излъчените в народен ефир фрагменти на физически и устен тормоз над деца , лишени от наставнически грижи, сбъднат от чиновник на Центъра за настаняване от фамилен вид в Борован.

Докладът е импортиран от Петър Кичашки и е гласуван единомислещо от членовете на Комисията за отбрана от дискриминация. Преди малко повече от две седмици Комисията се самосезира и за случая на принуждение над деца с увреждания в Габрово.

" Насилието над деца е неприемливо. Напоследък виждаме по какъв начин като че ли насилието се трансформира от изключение в норма на държание. Трябва да се каже ясно и на всеослушание, че нито обществото, нито институциите ще толерираме такова ужасяващо държание. Който протяга ръка над деца, би трябвало да е подготвен да си носи следствията ", акцентира Кичашки.

Тъй като става дума за принуждение над деца, лишени от наставнически грижи, Комисията ще изследва съществуване на неравно отнасяне по признаци " фамилно състояние ", " публично състояние ", " персонално състояние " и други

" Комисията за отбрана от дискриминация с паника отбелязва, че случаите на експанзия в обществото се усилват. Не инцидентно напълно скоро ние изпратихме един апел за помиряване. Езикът на омразата и експанзията в общественото говорене се мултиплицират и намират място в обществото и заобикалящото ни всекидневие, а това е неприемливо ", съобщи зам.-председателят на КЗД Баки Хюсеинов.

 Кметът на Борован желае оставки поради насилието над деца
Кметът на Борован желае оставки поради насилието над деца

Децата не са се оплакали, тъй като са се страхували

Днес кметът на община Борован изиска оставката на шефа на Центъра от фамилен вид, поради фрагментите с принуждение над деца. Към момента и шефът на дома и възпитателката, снимани в клиповете, са в болнични.

Припомняме, през вчерашния ден районната прокуратура в гр. Бяла Слатина е почнала незабавна инспекция на Центъра за настаняване от фамилен вид - с. Борован.

В последните седмици лавина от случаи с принуждение от детски заведения заляха медиите. Районната прокуратура в Габрово към този момент образува досъдебно произвеждане за това, че в Габрово, в Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания са били изтезавани малолетно лице и малолетно лице.

По другият случай в Детска градина " Брезичка " в Бургас, Районна прокуратура - Бургас също образува досъдебно произвеждане.

 Социалната политика у нас не пази целостта на фамилиите, демонстрира опитът на Неправителствени организации
Социалната политика у нас не пази целостта на фамилиите, демонстрира опитът на Неправителствени организации

Между 500 и 1000 деца годишно остават на милостта на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР