Комисията за защита на личните данни започва тази седмица пълна

...
Комисията за защита на личните данни започва тази седмица пълна
Коментари Харесай

Проверяват подписите за референдума против еврото на Възраждане

Комисията за отбрана на персоналните данни стартира тази седмица цялостна инспекция на Инициативния комитет и по какъв начин се събират персонални данни от хората, подкрепящи подписката за референдум за опазване на българския лев.

Това оповестиха от " Възраждане ", които са основатели на допитването. От партията дефинираха инспекцията като политическа офанзива. Говорителят на Инициативния комитет Деян Николов акцентира, че всичко към подписката е законно, вземат се и спомагателни ограничения, с цел да бъдат предпазени персоналните данни на хората.

" За случаите на провокации е известена полицията. Ще създадем всичко допустимо въпросните лица да си понесат отговорността и да им бъдат повдигнати обвинявания, досега нямаме информация дали прокуратурата се занимава с някои от случаите ", акцентира Деян Николов.

От началото на подписката досега са събрани 201 хиляди подписа на жители.

Процедурата започва на 10 януари. Крайната дата е 10 април тази година, а въпросът на референдума е " Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР