Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда за

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда за
Коментари Харесай

КЗК разреши сделката за "Мегапарк" в София

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на фонда за вложения в парцели " Лайънс Хед Инвестмънтс " (Lion`s Head Investments) да придобие бизнес център " Мегапарк " на столичния бул. " Цариградско шосе ", оповестиха от ведомството. Той към този момент има в София " Полиграфия офис център ".

Сделката за " Мегапарк ", който разполага със 75 хиляди квадратни метра офис площи, се смята за най-голямата сходна след рецесията. Продавач по договорката са австрийските фондове Universale International Realitäten (100% дъщерна компания на Unicredit Bank Austria) и CA Immo, като дребен дял от 1.5% има и ръководещото сдружение.

Купувачът " Лайънс Хед Инвестмънтс " пък е взаимно сдружение сред най-големият институционален вложител от ЮАР – Old Mutual Group, и българският холдинг с фокус недвижими парцели – AG Capital.

Като претекст за договорката от сдружението показват удобната капиталова среда в България и опцията да придобие качествени активи на пазара на офис площи, написа в решението на Комисия за защита на конкуренцията. Компанията отбелязва също, че пазарът на недвижими парцели в страната стартира да се възвръща от финансовата рецесия през 2008 година и предлага положителни равнища на възвръщаемост на вложенията.

След договорката за " Мегапарк " " Лайънс Хед Инвестмънтс " към този момент има портфолио от пет офис здания – две в София и три в Букурещ, с обща повърхност от 235 хиляди кв.м и оценка от 310 млн. евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР