Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ прекрати опорочена обществена поръчка

...
Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ прекрати опорочена обществена поръчка
Коментари Харесай

Греда! КЗК удари през ръцете Маринела Николова, прекрати опорочена обществена поръчка на община Козлодуй

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ приключи опорочена социална поръчка на община Козлодуй, научи организация BulNews.
От антимонополното ведомство са блъснали през ръцете кмета Маринела Николова в опита й да предреши избора на реализатор на „ Изграждане на детски площадки в междублоковите пространства на гр. Козлодуй и в селата на община Козлодуй “.
Жалбата против оповестената на 20.03.2020 година процедура е била подадена от „ Еврострой-67 “ ЕООД. От компанията се натъкнали на странни условия в тръжните документи и незабавно алармирали Комисия за защита на конкуренцията.
След задълбочена инспекция на обстоятелствата било открито, че описаните в жалбата данни дават отговор на истината. По тази причина от Комисия за защита на конкуренцията прекратили процедурата на съображение член 11, ал.1, т.5 от Закон за обществените поръчки поради открити нарушавания при откриването и провеждането на социална поръчка „ Изграждане на детски площадки в междублоковите пространства на гр. Козлодуй и в селата на община Козлодуй “, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени изискванията, при които е оповестена.
Така страната предотврати опита на кмета на Козлодуй Маринела Николова да прокара провеждането на социална поръчка с неприемливи условия, които евентуално е трябвало да облагодетелстват тъкмо избрана компания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР