Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви днес, че е

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви днес, че е
Коментари Харесай

Еврохолд учреди ново дружество за придобиване на ЧЕЗ. КЗК стартира производството по сделката


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разгласи през днешния ден, че е разкрила произвеждане по отношение на придобиването на дъщерните сдружения на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България от страна на Еврохолд България АД. 

Еврохолд ще придобие фирмите на ЧЕЗ Груп в България посредством новосформираното и основано в Холандия сдружение Eastern European Electric Company B.V., което е 100% благосъстоятелност на Еврохолд България АД и е особено основано за договорката с ЧЕЗ Груп. Eastern European Electric Company B.V. ще оперира като подхолдинг на Еврохолд и ще концентрира активността на всички сдружения на ЧЕЗ Груп в България след приемане на нужното утвърждение от регулаторните органи. То е записано в Холандия по отношение на условията на двете световни капиталови банки, които ще финансират придобиването.          

Най-големият обществен холдинг в България и една от водещите самостоятелни бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - Еврохолд, подписа контракт за закупуването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България на 20 юни 2019 г.  

Холдингът ще заплати 335 млн. евро за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България като ще финансира договорката с композиция от личен и заемен капитал, обезпечен от две световни капиталови банки. В формалното известие на холдинга все още не се показва кои са въпросните банки.          

Структурата на ЧЕЗ Груп в България включва електроразпределителното сдружение ЧЕЗ Разпределение България АД, компанията за публично доставяне с електрическа енергия и лицензиран търговец ЧЕЗ Електро България АД, лицензирания търговец на електрическа енергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, сдружението за произвеждане на електричество от биомаса Бара Груп и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и ръководи активността на всички сдружения на групата в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР