Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023

...
Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023
Коментари Харесай

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 година ще бъде забележителна в региона на правоприлагането в крипто бранша, както разкри ръководителят Ростин Бехнам. 

През годината CFTC е инициирала общо 96 дейности по правоприлагане, които са приключили с санкции, надхвърлящи $4.3 милиарда. Почти половината от тези случаи включваха непозволени дейности, свързани с цифрови активи.

Председателят Бехнам похвали отдела за правоприлагане за пионерските му старания в областта на цифровите активи, довели до рекорден брой каузи. Той изрази горделивост от отдадеността на чиновниците да държат регистрантите и участниците на пазара виновни за техните дейности.

Изтъкнатите крипто каузи, подчертани в дейностите по правоприлагане, включват обвинявания против създателя на FTX Сам Банкман-Фрийд за хипотетична скица за машинация на стойност $8 милиарда, първото дело на CFTC против децентрализирана самостоятелна организация и реформаторски правни победи, които основават казус.

Извън сферата на цифровите активи CFTC насочи вниманието си към манипулативни търговски практики, непълен надзор на риска в огромни банки и измами, свързани с благородни метали, които засегнаха вложителите на дребно.

През 2023 година програмата на CFTC за лица, подаващи сигнали за нарушавания, е разпределила награди на стойност почти $16 милиона, което е асъдействало за общата сума на глобите, надхвърляща $3 милиарда за всички случаи на лица, подаващи сигнали за нарушавания.  

Директорът на отдела за правоприлагане Иън Макгинли акцентира, че резултатите на отдела за правоприлагане за 2023 година акцентират непоколебимия ангажимент на CFTC към отчетността, възпирането, отбраната на клиентите и запазването на целостта на пазара.

В подтекста на възходящата значителност на криптовалутите ръководителят Бехнам още веднъж акцентира, че постоянното правоприлагане ще остане главен приоритет за CFTC. Фокусът е върху отбраната на пазарите на стокови деривати и на потребителите.  

Сред забележителните правни дейности през последните години са правосъдните каузи на CFTC против огромни крипто тържища като BitMEX и Binance, в които се твърди, че има нерегистрирана търговия и противозаконни деривати. Освен това емитентът на постоянни монети Tether уреди обвиняванията за погрешни изказвания за запаси, като заплати $41 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР