Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Ат. Черногорски: КПКОНПИ не може да бъде ефективна в този състав и при този закон

" Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество ( КПКОНПИ) в настоящия състав, със сегашната конструкция и при в този момент настоящия закон не може да си прави дейно работата ".

Това съобщи пред БНР юрист Атанас Черногорски, работил в КПКОНПИ от 2006 до 2011 година.

Според него проблемите са в поредност от фактори, които са наслоени: 

" Възприета неверна методика, законодателство, което не е синхронизирано нито с европейското, нито с Конституцията , а точно - възприемането на пазарните оценки. Оттам идва и неефективността на Комисията, в края на годината тя издава едни отчети, които се явяват стъкмистика, а не статистика ".

По думите на адв. Черногорски сега успеваемостта на КПКОНПИ е нулева и даже под нулата :

" Дори с последната ПР изява, че са вкарали четири каузи в съда - всички искове са под 150 хиляди лв.. А условието е да има доста противоречие сред доходи и добито имущество, което да е от 150 хиляди лв.. Това значи, че чиновниците на Комисията са основали един погрешен разбор за проверяваните лица, в резултат на което фиктивно - на база виртуални преноси през банкови сметки, като едни и същи пари ги мултиплицират до 4 пъти, както и завишаване на действителната себестойност на добитото недвижимо имущество до някакви нереални суми, изкарват противоречие, което (и самият принцип на разбор на тези доходи и разходи) опонира с използваното данъчно законодателство ", изясни той.

Интервюто на Снежана Иванова с Атанас Черногорски в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР