Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Комисията на Цацаров ще анализира всички декларации на Пеевски

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, разгласи, че ще проучва всички имуществени заявления на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски поради разкритията на

Съобщението на комисията, разпратено до медиите, съответства с на Пеевски, който отхвърли да има нещо недекларирано. По-рано от оповестиха, че са поискали спомагателни данни от Международния консорциум на проверяващите публицисти за български физически и юридически лица, които се срещат в документите по следствието.

" Възложен е разбор на всички заявления за имущество и ползи (встъпителни, годишни и финални), подадени от Делян Пеевски в качеството му на депутат, за интервала от 2013 година до сегашния миг ", пишат от комисията на Цацаров.

Оттам ще сравнят заявените условия от Пеевски по отношение на присъединяване в търговски сдружения и в техни органи на ръководство с информацията, оповестена от bird.bg, и преценка за съществуване на противоречие сред декларациите и действителното имущество. " Такъв разбор ще бъде предоставен и при издание на спомагателна информация по отношение на лица, заемащи висши обществени длъжности, както и при приемане на такава вследствие на отправеното питане до Международния консорциум на проверяващите публицисти ", пишат от комисията.

" Отправено е публично питане до Международния консорциум на проверяващите публицисти с молба да бъде предоставена спомагателна информация за българските жители, открити в следствието " Досиетата Пандора ", като и за свързани с тях юридически лица (търговски дружества).

Комисията твърди, че ще съпостави и данните за имущество в чужбина, поискани от КПКОНПИ по линия на интернационалния продан. " При открито противоречие следва решение за цялостна имуществена инспекция, като и дейности от компетентността на дирекция " Противодействие на корупцията ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР