Комисията за финансов надзор ще събира в пъти по-високи такси

...
Комисията за финансов надзор ще събира в пъти по-високи такси
Коментари Харесай

КФН ще събира в пъти по-високи такси, решиха депутатите на първо четене

Комисията за финансов контрол ще събира в пъти по-високи такси от пенсионните сдружения, борсовите медиатори и застрахователите. Това взеха решение депутатите с признатите на първо четене ремонти в закона.

За издаване на лиценз за осъществяване на застрахователна активност застрахователите към този момент ще заплащат 135 000 лв. такса и 10 000 за всеки клас застраховка за разлика от в този момент събираните 45 000 лв. и 3 000 лв. за всеки тип застраховка. 

Таксата за пенсионен фонд става 75 000 лв., а за позволение за ръководство на фонд за в допълнение пенсионно обезпечаване Комисията за финансов контрол ще желае 35 000 лв.. За линцензите и позволение по закона за пазарите на финансови принадлежности таксата се покачва от 26 000 лв. на 50 000 лв.. 

С признатите на първо четене промени пада таванът на възнаграждението на ръководителя на Комисията за финансов контрол, като той към този момент няма да получава главно месечно заплащане в размер до 90 % от заплатата на ръководителя на Народното събрание, а тя ще се съизмерва със междинното заплащане на членовете на управителните органи в одитираните сдружения. С новите такси се цели Комисията за финансов контрол да реализира бюджетна самостоятелност. Освен това обаче се акцентира нуждата от увеличение на заплатите и застраховане на комисията с авто парк, техника и компютри
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР