Комисията за финансов надзор е вписала емисия акции в регистъра

...
Комисията за финансов надзор е вписала емисия акции в регистъра
Коментари Харесай

КФН вписа увеличението на капитала на Екип -98 Холдинг

Комисията за финансов контрол е вписала емисия акции в регистъра на обществените сдружения и други емитенти на скъпи бумаги, издадена от „ Екип – 98 Холдинг” АД - София, за търговия на контролиран пазар, оповестиха от регулатора. Тя е в размер на 599 998 броя елементарни, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Емисията е издадена вследствие на нарастване на капитала на сдружението от 180 006 лв. на 780 004 лв..

Холдингът е подал заявление на 17 май в БФБ за допускане до търговия на тази емисия акции.

Подписката за общественото предложение на тези бумаги завърши в края на април, оповестиха от някогашния приватизационен фонд. Увеличението на капитала се реализира посредством издаването на 600 000 нови елементарни поименни безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност 15 лв. всяка.

Срещу записаните 599 998 броя в касата на холдинга бе получена сумата от 8 999 970 лв.. Разходите на сдружението по общественото предложение бяха в размер на 18 125 лв..

Припомняме, че на съвещанието си на 4 януари тази година КФН удостовери проспекта за нарастване на капитала на "Екип-98 Холдинг " АД - София.

Преди нарастването на капитала "Адара " АД беше главният акционер с дял от 31.08% от капитала. Останалите бумаги са благосъстоятелност на дребни вложители. "Екип-98 Холдинг " АД има 25 лични акции. Членовете на съвета на шефовете нямат акции от капитала на сдружението, което ръководят.

На този стадий активността на "Екип-98 Холдинг " АД се реализира напълно на вътрешния пазар на България. Плановете на мениджърите плануват преобладаващият дял от покупко-продажбите да се осъществя на пазара на финансови принадлежности. Компанията завърши 2018 година с чиста облага от 950 хиляди лв. при 750 хиляди година по-рано. Все още няма планувана дата за осъществяване на общо заседание на акционерите, което да разпредели този позитивен финансов резултат. Акционерите не получиха дял от облагата за 2017-а.

И през 2019-а холдинговото сдружение ще продължи политиката по подкрепяне на предприятията, в които има присъединяване, оповестяват от компанията. Тя има вложения в две дъщерни сдружения в бранша на недвижимите парцели - "Ексклузив Тауър " ЕООД (100%) и в "Ритейл парк Средец " ЕАД (100%), както и по-малки дялове в още няколко компании.Заедно с това ще се създадат вложения във финансови принадлежности - акции и дялове от капитала на други компании, за ръководството им и следваща продажба.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР