Комисията за енергийно и водно регулиране ще реши окончателно днес

...
Комисията за енергийно и водно регулиране ще реши окончателно днес
Коментари Харесай

КЕВР решава с колко да ни бръкне в джоба след Нова година за вода и газ

Комисията за енергийно и водно контролиране ще реши дефинитивно през днешния ден с какъв брой да нарастнат водата и природния газ от Нова година. Разчетите на регулатора сочат, че цените на ВиК услугите би трябвало да се покачат с до 10 на 100, а скокът на синьото гориво да е с 3,5%.

С изключение на Кърджали, където ще има малко поевтиняване, от 1 януари 26 ВиК сдружения ще продават водата по по-високи цени, заяви Блиц.

``
реклама

Най-голям скок е очакван в Бургас и в София - с 10 на 100.

Най-скъпа обаче ще е водата в Шумен, където от нова година за кубик ще се заплащат 3 лв. и 40 стотинки.

Над 3 лв. ще коства водата и в Добрич, Силистра, Варна и Враца.

Във Враца и Монтана няма да бъде постановена действителната цена, а за пръв път повишаването ще бъде лимитирано до прага на обществената търпимост за двата града.

За Видин скокът може да стигне до 22 %, само че това ще стане единствено в случай че бъде въведена новата услуга " филтриране на вода ". В противоположен случай нарастването ще от 6 на 100.

Тези цени са пределните, сподели ръководителят на регулатора Иван Иванов и изясни:

" Ние дефинираме пределни цени на водата, с цел да няма някакви още по-големи скокове. Самите кметове и общински препоръки могат в разговор с ВиК операторите да изискат отсрочване на нарастването или то да бъде по-малко. "

Поскъпването на природния газ ще е с 3,5%. През идващите три месеца един мегаватчас синьо гориво ще коства близо 45 лв. без такси и данъци. Това няма да докара до смяна в цените на парното, топлата вода и тока.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР