Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди пределни цени

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди пределни цени
Коментари Харесай

КЕВР утвърди новите цени на топлото и на тока

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърди пределни цени на топлинната сила за всяко топлофикационно сдружение за интервала 1 юли 2021 - 30 юни 2022 година

За битовите клиенти на топлофикационните сдружения с примитивен енергиен притежател природен газ регулаторът утвърди следните цени:

за клиентите на " Топлофикация София " ЕАД - 98,48 лева./MWh.

" ЕВН Топлофикация " ЕАД - 99,55 лева./MWh,

" Топлофикация Плевен " ЕАД - 87,24 лева./MWh,

" Топлофикация Бургас " ЕАД - 85,91лв./MWh,

" Веолия Енерджи Варна " ЕАД - 98,29 лева./MWh,

" Топлофикация - Враца " ЕАД - 96,01 лева./MWh,

" Топлофикация ВТ " АД - 107,47 лева./MWh,

" Топлофикация-Разград " ЕАД - 100,96 лева./MWh.

Средното нарастване на цената на топлинната сила е 16,23 %.

За топлофикационните сдружения, употребяващи за енергиен притежател въглища, избраните цени на топлинната сила за бита са: за " Топлофикация Русе " ЕАД - 84,51 лева./MWh, за " Топлофикация - Перник " АД - 84,32 лева./MWh, за " Топлофикация Сливен " ЕАД - 78,18 лева./MWh, за " Топлофикация - Габрово " ЕАД - 108,06 лева./MWh.

Повишаването на цените на топлинната сила през новия регулаторен интервал от 1 юли т.г. е подбудено на първо място от растежа на цените на природния газ на интернационалните пазари и на въглеродните излъчвания на Европейската платформа за търговия с излъчвания.

За битовите клиенти на " ЧЕЗ Електро България " АД крайната цена на електрическата енергия нараства с 5,57%, за клиентите на " ЕВН България Електроснабдяване " EАД - с 3,74%, за клиентите на " ЕНЕРГО-ПРО Продажби " - с 3,51%, за " ЕСП Златни Пясъци " ООД - с 8,31%.

В тези цени са включени цената на електрическата енергия, цените за мрежовите услуги и цената " обвързване към обществото ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР