Комисията по ценни книжа и фондови борси na САЩ (SEC)

...
Комисията по ценни книжа и фондови борси na САЩ (SEC)
Коментари Харесай

Съдия отхвърли иска на SEC за замразяване на активите на Binance US

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища na Съединени американски щати (SEC) и най-голямата крипто борса в света наподобяват покрай компромис по незабавното искане на регулатора за заледяване на активите на американските сдружения на Binance.

Федералният арбитър, който следи делото на SEC против Binance и Binance.US, отхвърли да издаде краткотрайна ограничаваща заповед за заледяване на активите на американската платформа за търговия.

Това ще разреши на американското поделение на компанията да продължи да прави активност, до момента в който се прецизират рестриктивните мерки с регулатора.

Съдията даде на страните период до четвъртък да уточнят последните елементи.

Тя е назначила магистрат, който да работи като медиатор в договарянията. Binance.US, платформата за крипто търговия на Binance в Съединени американски щати, също би трябвало да подаде лист с “ ” до 16:00 в сряда.

В правосъдният иск от предходната седмица SEC твърди, че Binance и Джао нелегално са смесили потребителски активи, подвели са клиентите по отношение на способността на компанията да открива пазарни операции, разрешили са на американски клиенти да търгуват на задгранични крипто тържища и не са се записали като брокер, клирингова къща, борса или продавач на скъпи бумаги.

Дни след подаването на жалбата SEC изиска незабавна заповед за заледяване на активите на сдружението (Binance US), заявявайки, че това е належащо, с цел да се защитят средствата, принадлежащи на американски клиенти и намиращи се под контрола на субектите.

В обособени правосъдни документи Binance твърди, че замразяването на активите на процедура би затворило бизнеса ѝ в Съединени американски щати и би нанесло огромни последствия на обществеността и участниците на крипто пазара отвън BAM (BAM Trading Services).

Компанията съобщи, че нейната интернационална борса, Binance.com, дава услуги за милиони консуматори допълнително от 100 страни, доста от които имат достъп до нейните различни банкови услуги, защото нямат банкови сметки, нямат достъп до съответни банкови услуги или обитават в страни с нестабилни валути.

В настояването си за изключителна заповед Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) съобщи, че желае да подсигурява сигурността на активите на американските клиенти и да предотврати разпиляването на тези активи, ако против нея бъде постановено правосъдно решение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР