Комисията по епидемията на датския парламент одобри правителствено намерение да

...
Комисията по епидемията на датския парламент одобри правителствено намерение да
Коментари Харесай

Дания връща част от COVID мерките

Комисията по епидемията на датския парламент утвърди държавно желание да бъдат върнати някои от здравните ограничения против разпространяването на ковид, съобщи ДПА.
Здравният министър Магнус Хойнике съобщи, че желанието, което планува COVID-19 още веднъж да бъде разгласен за обществено значимо заболяване, е получило поддръжката на необятно болшинство в Народното събрание.
По думите му в началото тя ще важи за интервал от един месец. Това дава пълномощия на държавното управление да постанова ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, без да е нужно да се обръща към Народното събрание за позволение.
За да бъде дадена зелена светлина за желанието на кабинета за връщането на някои от коронавирус ограниченията, е нужно единствено утвърждението на парламентарната комисия.
Министърът на стопанската система Симон Колеруп разгласи в прессъобщение, че от петък при влизане в ресторант или дискотека още веднъж ще би трябвало да бъде показван зелен документ. Изискването се отнася за възрастни и лица над 15 години.
Сертификатът ще се изисква и тук-там и събития с огромни скупчвания на хора като концерти, конференции, изложби и увеселителни паркове, само че и при свижданията в лечебните заведения.
На 10 септември Дания анулира и последните от здравните ограничения, които бяха останали да работят. Тогава тя съобщи, че пандемията е под надзор. От средата на предишния месец обаче броят на новозаразените още веднъж се покачва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР