Комисията на Камарата на представителите на САЩ ще се събере

...
Комисията на Камарата на представителите на САЩ ще се събере
Коментари Харесай

Във вторник комисия обсъжда данъчните декларации на Тръмп

Комисията на Камарата на представителите на Съединени американски щати ще се събере във вторник, с цел да разиска данъчните заявления на някогашния президент Доналд Тръмп, които получи в края на предишния месец след дълга правосъдна борба. Tова заяви " Ройтерс ", като цитира собствен източник.

Заседанието на към момента следената от демократите комисия ще се организира единствено две седмици преди републиканците да поемат болшинството в Камарата на представителите, което завоюваха на междинните избори през ноември.

Това оставя на демократите малко време да решат какво да вършат със завръщането на Тръмп, преди да изгубят властта да дефинират дневния ред на комисията.
 Конгресмени получиха данъчните заявления на Тръмп
Конгресмени получиха данъчните заявления на Тръмп

От години експрезидентът се бори да не ги съобщи

Върховният съд на Съединени американски щати се произнесе в интерес на комисията предишния месец. Комисията публично разгласи среща във вторник, обвързвана с " документи, предпазени според Кодекса за вътрешните доходи ", без да прецизира Тръмп.

Припомняме, че Тръмп беше първият претендент за президент от десетилетия, който не разгласява данъчните си заявления по време на нито една от акциите си за президент.

На първи декември стана ясно, че Комисията към този момент разполага федерални данъчни заявления на Доналд Тръмп за шест години.

Данъчните регистри на Тръмп са най-вече от времето, когато е бил президент. Те включват данни както персонално за Тръмп, по този начин и за няколко негови корпоративни формирания.
 Съд в Ню Йорк: Компании на Доналд Тръмп са укривали налози
Съд в Ню Йорк: Компании на Доналд Тръмп са укривали налози

Развитие на абсурда

Разследване на New York Times от 2020 година откри, че Тръмп не е плащал никакви федерални налози върху приходите през 10 от 15 години, започвайки от 2000 година,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР