Комисарят по въпросите на промишлеността Тиери Бретон следи заводите в

...
Комисарят по въпросите на промишлеността Тиери Бретон следи заводите в
Коментари Харесай

ЕС следи България за мащабно увеличаване на производството на боеприпаси за Украйна

Комисарят по въпросите на индустрията Тиери Бретон следи заводите в България за огромно увеличение на производството на муниции за Украйна. В диалог за Politico от България в сряда Бретон съобщи, че е време да се премине от проекти към дейности, да се дефинират фабриките, които биха могли бързо да усилят производството, техните потребности и потенциал, както и да се плануват евентуалните усложнения по веригата за доставки, оповестява БГНЕС.

„ Познавате ме, би трябвало да бъдем бързи – тъй че това е, което върша. Миналата седмица ръководителят на външните работи на Европейски Съюз Жозеп Борел и аз предложихме този проект за увеличение на производството, а в този момент съм на място. “ Бретон съобщи, че е посетил три засекретени индустриални обекта – един от тях е държавният ВМЗ. „ България има добър потенциал за доста увеличение на производството, в границите на период, който може да бъде съчетаем с това, което търсим “, сподели Бретон.

Politico и „ Велт “ към този момент оповестиха по какъв начин муниции от България може би са избавили Украйна, до момента в който тя устояваше на съветското настъпление, като съгласно сведенията София е доставяла до една трета от боеприпасите на Киев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР