Коментираме с експертите проектирането, качеството на самите проекти, това също

...
Коментираме с експертите проектирането, качеството на самите проекти, това също
Коментари Харесай

Фандъкова: Липсата на бюджет може да спре пътните ремонти в София

" Коментираме с специалистите проектирането, качеството на самите планове, това също е сериозен въпрос, тъй като стартира прекачване сред проектанта, изпълнителя и надзорника, и когато има некачествено осъществяване, както е в централната част на града, тогава в действителност няма почтени. Всички по редицата носят своята виновност и би трябвало да бъдат глобени ", сподели Фандъкова.

Според нея качеството на ремонтите е " слабост " на всички, освен на София . Големият проблем, за който от години сигнализирам на всички срещи с камарата на строителите, е потенциалът на всички строителни компании, уточни кметът на София. Според нея, в случай че би трябвало да се направи " черен лист ", тя би поставила всички компании там.

Кметът на София разяснява и пътната сигурност в столицата. За страдание улиците на София не престават да се трансформират в писти за висока скорост, това е голям проблем, означи тя. Между 80 000 и 100 000 са регистрираните нарушавания на скоростта от регистраторите на Столичната община единствено за месец. Партнираме си добре със Столична дирекция на вътрешните работи и Пътната полиция, от години моля да има повече камери за скорост в София, сподели Йорданка Фандъкова.

Тя означи още, че се работи без признат бюджет . " Имаме подготвен бюджет, който да предложим, само че би трябвало да стъпим на държавен бюджет. До април успяхме да се оправим, по разпоредбите би трябвало да разходваме средствата на база бюджета от предходната година и да финансираме преходните обекти ", изясни Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че идват новите задания, новите обекти, и на процедура рискът е да спре всичко. Затова всяка от общините намира личен метод да продължи работа, уточни кметът на София.

" Това, което обсъдихме и взехме решение, е да представим на Столичния общински съвет един лист с нови обекти или обекти, които са заложени предходната година, само че са изчерпани средствата. Надявам се политическите сили да одобряват този лист, тъй като това ще ни даде опция да продължим работа и да не слагаме пауза на работата за София ", съобщи Йорданка Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР