Коментарите на западните политици за връщането в Русия на блогъра

...
Коментарите на западните политици за връщането в Русия на блогъра
Коментари Харесай

Лавров: Западът е в криза, затова ни атакуват с голословни обвинения

Коментарите на западните политици за връщането в Русия на блогъра Алексей Навални целят да отвлекат вниманието от дълбоката рецесия, в която се озоваха страните им. Това съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров на конференция за активността на дипломацията на Москва през 2020 година, съобщи ТАСС.

" Видяхме по какъв начин през вчерашния ден сграбчиха вчерашната вест за връщането на Навални в Руската федерация. Направо се усеща с каква наслада текат мнения под индиго . С наслада, тъй като това очевидно разрешава на западните политици да си мислят, че по този метод ще съумеят да отвлекат вниманието от извънредно дълбоката рецесия, в която се озова демократичният модел на развиване ", сподели той.

Лавров прикани вместо това " в противен случай, да се играе почтено и да се търсят в едно почтено и равноправно съдействие благоприятни условия за решение на свои вътрешни проблеми ". Днес никой не може да се оправи с проблемите си независимо, без присъединяване на интернационалните многостранни формати, съобщи той.

По думите му западните елити " в опит да решат някакви свои вътрешнополитически проблеми и задания на вътрешнополитическите битки интензивно търсят външни врагове и ги намират в Русия, Китай, Иран, Северна Корея, Куба, Венецуела. Този лист от страни е добре прочут ", уточни Сергей Лавров.

Международното право в сгода на международния ред

Действията на Съединени американски щати и съдружниците им, ориентирани към подронване на архитектурата на интернационалната сигурност, опираща се на Организация на обединените нации, надълбоко тревожат Русия, съобщи още съветският външен министър Сергей Лавров.

Русия е разтревожена по-специално от устрема да се не помнят " класическите форми и правила на интернационалното право в сгода на така наречен международен ред , основан на правила ", добави той.

Москва нито един път не е получила от Запада доказателства, потвърждаващи голословните му обвинявания против Русия , свързани да вземем за пример с изказвания за нейна интервенция в изборите в Съединени американски щати, със обстановката към татко и щерка Скрипал, нещастието с малайзийския боинг, със случая Алексей Навални и други, съобщи главата на съветската дипломация.

Русия се стреми оптимално градивно да работи на интернационалната сцена, акцентира Лавров и посочи, че " всички налични искания би трябвало да се разискват на преговорната маса . Винаги сме били подготвени за това ", добави той.

Руският външен министър разчита, че определеният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще сформира професионален екип, с който Русия ще може да работи по казуса с контрола над въоръженията. Самият Байдън също е експерт в тази сфера и съгласно мен ще има интерес екипът му да бъде професионален, а не пропагандистки, сподели Лавров.

Шефовете на най-големите софтуерни компании в Съединени американски щати " не дават пет пари за конституциите на своите страни, разяснява съветският първи посланик дейностите на обществените мрежи по отношение на сметките на американския президент Доналд Тръмп. " Толерантността към многообразието е линия, която Западът доста бързо губи ", съобщи Лавров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР