Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е

...
Коментарът е от профила на автора във фейсбук. Заглавието е
Коментари Харесай

Още един "балон" се спука – цената на въглищата се срина

Коментарът е от профила на създателя във фейсбук. Заглавието е на " Дневник ".

Наблюдаваме спукването на още един от балоните на енергийната рецесия. Цената на въглищата на международните пазари се срина до равнищата от преди началото на войната в Украйна.

Миналата година имаше терзания за недостиг на газ и ток в Европа през зимата. Поради тази причина европейските компании купиха големи количества въглища и изпълниха складовете. Но множеството от тези въглища си останаха в складовете и не бяха употребявани. Просто тъй като недостиг на газ и ток нямаше , даже цените понижиха.

Миналата година в Европа бяха приведени в подготвеност голям брой остарели въглищни централи, за да се употребяват при потребност. Но нямаше особена потребност. Средното натоварване на тези рестартирани въглищни централи е едвам 18%, а някои от тях изобщо не бяха включени.

Наскоро " Гленкор ", една от най-големите въгледобивни компании в света, разгласи рекордни облаги за 2022 година, само че предизвести, че сходни рекордно високи цени на въглищата към този момент няма да има , надлежно няма да се повторят и такива облаги. Според " Гленкор " пренатягането на пазара предходната година се дължеше на суматохата на пазара и запасяването на Европа с въглища - само че това към този момент е минало.

Цялата енергийна рецесия се оказа един балон, изкуствено надут от " Газпром ", който бързо се спуква.

 Още един

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР