Коментар относно новата заплаха от китайския коронавирус направи дългогодишния експерт,

...
Коментар относно новата заплаха от китайския коронавирус направи дългогодишния експерт,
Коментари Харесай

Експерт за уханския коронавирус: Генетична бомба срещу китайците!?

Коментар по отношение на новата опасност от китайския ковид направи дългогодишния специалист, водещ анализатор в Института за системи и стратегически разбори в Русия, Елена Ларина. Тя дава отговор на въпроса може ли подлият ковид да бъде генетична бомба против китайците, написа pogled.info .

Факт е, че преди две седмици, на 14 януари, Елена дружно с члена на Съвета по външна и отбранителна политика на Руската федерация Владимир Овчински разгласява публикация „ Двадесетте години: конкуренция с генетично оръжие? “

Коронавирусът 2019-nCoV тогава беше малко прочут отвън Китай. Въпреки това, през последните дни той се трансформира в тематика номер едно в целия свят.

- Пророкува те ли биологична бомба, Елена?

- Винаги съм била срещу търсенето на черни котки, които постоянно се търсят там, където в никакъв случай ги е нямало. Въпреки това, редица условия, свързани с вируса, са най-малкото изненадващи и ни карат съществено да се замислим, че някои съвпадения не са инцидентни.

Можем да приказваме в най-лошия случай за първата в историята на взаимната приложимост на биологични и осведомителни оръжия или минимум за водене на осведомителна война против Китай с циничното потребление на трагичните събития.

Нека се замислим. Епидемията стартира в края на декември. Към 28 януари 2020 година 105 души починаха от новия ковид, всички от Китай! Заразени над 4000. Междувременно, да вземем за пример, през зимата на 2018 година повече от 80 хиляди души са умряли от простуда и грип единствено в Съединените щати. Глобалните медии не провокираха суматоха.

По чудноват метод началото на епидемията съответства с заключителната част от договарянията сред Китай и Съединените щати за комерсиално съглашение и в това време с полемиката за кадровите смени в основните провинции и райони на Китай.

За Пекин е доста мъчително да избухне ковид. Ухан е най-големият логистичен център в Китай, където се кръстосват въздушни, железопътни и речни пътища. Китайските учени съпоставят смисъла му с транспортната роля на Москва в Русия.

Изключително неподходящо за Пекин е времето на началото осведомителната суматоха. Първата гибел от вируса настъпи на 9 януари. Но до двадесетото число всичко в осведомителния проект беше под надзор.

На 21-22 ноември вирусът мигрира до новинарските заглавия номер едно в света. Когато Меркел разгласи срещата на високо ниво Европа-Китай в отговор на комерсиално съглашението сред Китай и Съединени американски щати.

- И безусловно няколко дни преди 25 януари стартира китайската Нова година.

- Това е специфичен празник за Поднебесната империя. Обикновено десетки милиони китайци обикалят страната и чужбина. Въпреки това, тъкмо в тези дни стартира цялостната обсада на Ухан.

Всъщност той е отсечен от останалата част от Китай. Според кмета на Ухан над 5 милиона души са съумели да изоставен града. Останали са към 9 милиона души. Буквално в действително време се вземат решения за блокиране на всички нови градове в Китай. Към днешна дата към този момент е въведена карантината в армията, както и в полицейските сили, блокираха влизането и излизането в градовете, където живеят повече от 50 милиона души.

Тези събития, без значение от аргументите, имат три последици. Първо, Китай към този момент търпи милиардни загуби заради анархия на стопанската система, изключителното състояние в логистиката и бързо възходящо напрежение на китайските и азиатските фондови пазари.

Второ, възходящото вътрешно напрежение заради ковид изисква безусловно цялото внимание и старания на китайското управление. Това, несъмнено, го разсейва от комерсиалната и икономическата борба със Съединени американски щати, както и от присъединяване в решаването на разнообразни интернационалните проблеми.

- Председателят Си Цзинпин от КНР беше заставен да организира изключително съвещание на политическото бюро на Комунистическата партия на другия ден, на което той призна, че страната е в затруднено състояние.

- Трето, и може би това е главният проблем за КНР - световната медийна суматоха, раздувана не с дни, а с часове, нанася сериозен удар по имиджа на китайците в чужбина.

През последните години доста европейски, азиатски и латиноамерикански туристически центрове и столици са привикнали със стотици хиляди и даже милиони китайски туристи. Те освен посещават атракциите, само че и оставят великански средства в заведенията за хранене, търговията на дребно и другите промишлености на Европа, Азия и Америка.

Ситуацията с ковид, който сякаш е провокиран от прилепи или змии, които китайците ядат, образува в очите на европейците, другите азиатци и жителите на двете Америки обликът на жителите на Поднебесната империя като прокажени, които могат да донесат нещо по-лошо от чума или едра шарка.

- Наистина в разнообразни елементи на света поради ужасния вирус китайците към този момент започнаха да се опасяват. Но кой се възползва от тази универсална суматоха?

- По-лесно е да се каже кой не се възползва. Медиите по света постоянно са пристрастени към вулгарни тайни теории. Зад всеки проблем в света виждат англосаксонците, Ротшилд, Рокфелер и други тъмни сили. Съвременният свят обаче е доста комплициран. Често основателите на избрани, в това число нападателни дейности, са едни, други са бенефициенти. Следователно, бенефициентите, които ще посоча, никога не е наложително да са уредници на биотехнологичната експанзия.

Разбира се, събитията, които се случват в Китай, са от изгода за сегашната администрация на Съединени американски щати, която се стреми да сложи Пекин на колене. В резултат на дейностите на Тръмп единствено през последната година търговията сред Съединени американски щати и Китай е спаднала с 15%.

Освен това в този момент Съединени американски щати в действителност принуждават в границите на подписаната комерсиална договорка да изплаща обезщетение под формата на наложителен импорт на артикули от Съединени американски щати, в това число, апропо, петрол и газ, с към 200 милиарда $. Епидемията, несъмнено, отслабва позициите на Китай и облекчава натиска върху тях от страна на Съединени американски щати.

Трябва да се има поради, че в Китай се води сериозна вътрешнополитическа битка. Не всички от властта са последователи на Си Цзинпин. В момента трима членове на Политбюро и някогашният началник на Генералния щаб излежават доживотни присъди.

И най-после, всяка нова вирусна опасност води до внезапен спад в акциите на някои компании и до бързо нарастване на акциите и облагите на гигантските фармацевтични компании. Съответно това, което се случва, е от изгода за тези борсови спекуланти, които залагат на падащ пазар, както и за притежателите на “Голямата фармацевтика”

- Значи ли това, че някой е дал заповед да се употребява в центъра на Китай, на пазара в Ухан, биологичн ото оръжи е , за което говорихте при започване на нашия диалог?

- С съвсем 100% възможност може да се твърди, че сходна заповед не е дадена от нито един водач на която и да е страна в света, в това число и на Съединени американски щати. Сегашният политически свят е прекомерно транспарантен и в случай че това беше разкрито, последствията за подобен водач, неговото държавно управление и партията просто щяха да са невъзможни за показване.

Според мен въпросът може да е друг. Нашата планета стана доста по-опасна с появяването на кибер, осведомителните и биотехнологичните оръжия. За разлика от нуклеарните, тези оръжия са съвсем невъзможни за ограничение и надзор. Те могат да бъдат основани или просто добити, както се споделя, от всяка формация на открития пазар. И освен терористична.

В доста страни има по този начин наречените “инициативни”- сили, които разполагат с нужните запаси и стремящи се, направили хакерски атаки или употребявайки генетични оръжия, да подсигуряват своите ползи, в това число търговски, или да се опитат да угодят на управляващите.

Освен това, за разлика от стандартните войни, кибер или биологичните войни не са известни по кое време стартират. По предписание се демонстрират само последствията от избрани дейности. Съответно е мъчно да се откри със 100% сигурност кой е направил нападението.

- Има един проблем във версията за био разумна офанзива. Коронавирусите не са включени в листата на евентуалните съставни елементи на биологичното оръжие заради ниската смъртност. Списъкът включва антракс, е бола, Марбург и редица други причинители на епидемии с висока смъртност измежду пациентите.

- Тук не става дума за нормалните биологични оръжия от предишния век, а за актуалните му модификации. Като генетичните. Между другото, по време на предизборната акция на Тръмп някои групи от по този начин наречената различна десница, в това число белите расисти, неофашистите, теоретиците на конспирацията, необятно обсъждаха тематиката за генетичните, етническите оръжия.

Те писаха, че вирусът на птичия грип е несполучливо китайско тестване за биологично оръжие против бялата раса. От друга страна, на китайската телевизия бе показана част от речта на към този момент умрял професор за епидемията от ТОРС в Китай през 2003 година Той сподели изрично: „ ТОРС е създадена от Централно разузнавателно управление на САЩ особено за ликвидиране на китайците и няма да болести японците. "

- Да, епидемията с атипичната пневмония в действителност бе провокиран от ковид ТОРС, другар на сегашния 2019-nCoV . 84 37 души се разболяха, 813 от тях починаха. Смъртността е към 10%.

Поради суматохата, Брутният вътрешен продукт на Китай тогава загуби 2%. Явно някой е решил да повтори офанзивата
с ковид по Китайски. Но по- огромно . Местоположението и часът бяха определени сполучливо. Между другото, в Ухан има китайско-френска лаборатория, където учат най-страшните патогени в света, горепосочените е бола, Марбург, които са евентуални съставни елементи на биологичното оръжие.

Следите могат да се заметат . Видите ли , чиновниците на лабораторията са създа ли ужасн ия 2019-nCoV и инцидентно са „ пусна ли ужасния д ух от бутилката “.

И въпреки всичко, Елена, говоренето за генетични оръжия по-скоро влече към подправени, евтини тайни теории. Така че желая да кажа , че нямам доверие!

- Вашият песимизъм е понятен. Публикациите в добре известни медии и ненадеждни интернет източници се основават на непроверени обстоятелства, некомпетентни преценки и подправени сензационни вести. Дълго време в медиите циркулираше информация за изкуственото основаване на СПИН в тайните американски лаборатории и птичия грип вследствие на приключване на биоматериали от китайски секрети генетични обекти.

- Същите под паника клюки неотдавна се разпростран яваха в Русия за е бола та . Видите ли , смъртоносният вирус е основан от янките в конфиденциален институт в африканската джунгла. Нашите политици, военни специалисти, съществено приказваха за това от телевизионните екрани. Оказа се нелепост.

- Така е по-лесно да приписваме генетичните оръжия на теорията на конспирацията. Това обаче е тревожното. Напоследък има доста съществени прогнози за развиването на новите технологии през идващите двадесет години. По предписание всички те са свързани с проблемите на изкуствения разсъдък и осведомителните технологии като цяло. Но на практика няма изявления за софтуерния пакет BEGEN.

Това редуциране беше въведено науката от биотехнологичния гуру Джейми Мецл, член на експертния съвещателен комитет на Световната здравна организация за създаването на световни стандарти за ръководство и контрол на редактирането на човешкия геном. Абревиатурата значи “биология, генно инженерство, евгеника, невронаука”.

Една от аргументите за близостта на този въпрос е политико-отбранителна.

Това беше директно наранено в отчета на Иновационната група Digital Disruption на Икономическия конгрес в Давос „ Дълбоките технологии на BEGEN като благоприятни условия заплахи”

- Форумът на Давос на международния световен хайлайф тази година съответства с 21-24 януари, когато суматохата към китайския вирус стартира да се популяризира по света!

- Липсата на сериозна научна работа и изследвания по тематиката за генетичните оръжия ни кара да подозираме, че сходна работа е в ход.

- Припомняме историята на физика Георги Фл ьо трап, който работи върху атомната тематика преди войната дружно с Курчатов. В началото на войната на Кремъл не му е до нуклеарно оръжие. Фл ьо трап, както и доста други физици оти ват на фронта.

В началото на 42-и лейтенант
ът , сред сраженията, влиза в библиотеката на У ниверситет а във Воронеж . За негова изненада всички публикации за деленето на уран а изчез ват в новите броеве на американски те научни списания. Фл ьо трап осъзна ва , че тези проучвания в Съединените щати са класифицирани, водещите нуклеарни учени оттатък океана очевидно работят върху атомн о оръжи е .

Лейтенантът изпра
ща писмо до Сталин, в което роман в а за съмненията си и предл ага незабавно да се възобнови работата по атомната бомба в Съюз на съветските социалистически републики. Скоро той е отзован от фронта. Фл ьо трап ста в а един от бащите на руската атомна бомба, учен, Герой на социалистическия труд, лауреат на най-престижните награди...

- Секретността към генетичните оръжия се дължи на обстоятелството, че тя изцяло попада под характерностите на биологичните оръжия. Което съгласно Женевския протокол от 1925 година и Конвенцията от 1972 година е строго неразрешено освен да се ползва, само че и да се създава.

Върху скептичността във връзка с съблюдаването на тази възбрана довежда събитието, че още през 90-те години на ХХ век са оповестени многочислени документи, неопровержимо доказващи, че в Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики и може би в Китай преди 1991 година биологическото оръжие е освен разработвано, а се намира разполагаем на специфични елементи и се регистрира във военните тактики и в проектите за тактическо разрастване.

Най-надеждният, макар че по явни аргументи едностранен отчет „ Биологичните оръжия от ново потомство “ е квалифициран през 2019 година за Конгреса от полковника от Водоснабдителна система на Съединени американски щати М. Дж. Ейнско. Според него сега генетичните оръжия се създават в Китай, Северна Корея, евентуално в Израел, Иран и Русия. Според одобрени шведски медии създаването на биологично оръжие от ново потомство също е в ход в редица страни от НАТО, най-вече в Съединени американски щати.

- Но биологичните оръжия са с две остриета! Неуправля еми . Те ще зараз ят всички безсистемно - както своите, по този начин и непознатите . Ето за какво т о не се употребява във Втората международна война, а през 1972 година е дефинитивно неразрешен о .

- Това е ново потомство - етнически насочени биогенни оръжия. Контролирани.

- Възможно ли е това?

- Всъщност в формалната генетика към момента доминира гледната точка, че е невероятно да се основат оръжия, ориентирани към хората на национална, расова и друга основа.

Междувременно през последните години ръководителите на сигурността от най-високо равнище - шефът на националното разузнаване на Съединени американски щати Д. Клепер и секретарят на съветския съвет за сигурност Н. Патрушев приказваха за опцията и също така за действителната заплаха от създаване и потребление на генетично оръжие, ориентирано към избрани групи от популацията.

- Как това знамение оръжие ще изб и р а жертви?

- По съответни генетични маркери. Известно е, че другите раси имат освен външни разлики във външния тип, само че и лични биогенни маркери. Например, повече от 80% от представителите на негроидната раса, спрямо бялата, са по-устойчиви на малария, породена от плазмодий, тъй като в еритроцитите им отсъства рецептор АгDuffy за паразити. От друга страна, вероятността от развиване на дисеминирана кокцидиоидомикоза при жителите на Африка е 10 пъти по-голяма, в сравнение с при европейците.

- Спрете! Има доказателства, че китайците, заради генома, са по-податливи на пневмония, в сравнение с други те народи, от които в този момент умират жертвите на новия ковид 2019-nCoV. Епидемията от 2003 година в Китай, породена от различен ковид, ТОРС , беше наименуван а атипична пневмония! Може би в действителност генетични оръжия са били употребявани против китайците. Въпреки че е мъчно да се повярва, Елена.

- На доста огромни конференции за политическите аспекти на биотехнологиите от ден на ден се усеща, че до 2025 година е доста евентуално биологичните оръжия за всеобщо заличаване на всевъзможни човешки популации да бъдат основани по основни генетични признаци. Ник Бостром, един от водещите западни специалисти, счита, че неконтролираните генетични проучвания са една от главните закани за съществуването на човечеството.

Поразяващите детайли са изкуствено основаните микроорганизми (патогени), в това число вариантите бактерии и вируси, модифицирани благодарение на технологии за генно инженерство. С тяхна помощ ще бъде допустимо да предизвикате промени в наследствеността, метаболизма или държанието на милиони хора, неотложно да се заразят с разнообразни болести или даже да се унищожи цяла раса.

- Ужас!

- Фактът, че научните центрове в редица страни, да вземем за пример Съединени американски щати, изкупуват генетична информация за популацията на разнообразни райони, също свидетелства за реализма на основаването на генетични оръжия. На първо място, в тези, където има американски ползи или страни, които са или имат огромни шансове да станат врагове на Съединените щати.

Вероятно по същата причина Пекин забрани със закон даването от медицинските институции или биотехнологичните компании на данни за генома на китайските жители. Също по този начин, съгласно китайското законодателство, задграничните фармацевтични компании нямат право независимо да организират клинични и предклинични изпитвания на медикаменти със събиране на лабораторни данни отвън Китай.

- Изглежда не е оказа помощ ло .

- Рано е да се вършат заключения. По принцип има три вероятни разновидността на произхода на вируса. Първият е инцидентна разновидност. Теоретично това е изцяло допустимо. Вторият е теч в биолаборатория, занимаващи се с биотехнологични проучвания, които са толкоз известни през днешния ден и търговски жизнеспособни, свързани с медицината, селското стопанство и хранителната индустрия.

Грубо казано, тази версия е, че вирусът е неточност. И най-после, третият вид е резултат от потреблението на биотехнологични оръжия. Разработено обаче не в границите на държавните стратегии, а като самобитна „ самодейност “. „ Инициатори “ - група с огромни запаси и преследващи разнообразни - от политически до търговски - цели и подготвени да ги реализиран непременно.

- Какви ще бъдат последствията за Китай и света, в случай че версията на генетичното оръжие за 2019-nCoV бъде доказана?

- Ако погледнете историята на последните 20 години, прави усещане, че е на практика невероятно да се потвърдят даже доста евентуални неща, да вземем за пример, свързани с американската покруса от 11 септември. Една от най-лошите характерности на кибер или биотехнологичните оръжия е, че те елементарно могат да бъдат прикрити като естествени фактори. Следователно даже не може да има публични доказателства. Да се надяваме на най-хубавото.

- По принцип допустимо ли е да се защитим от „ расови бомби “, като изцяло забраним тяхното развиване и приложимост, преди да е станало прекомерно късно?

- За страдание последният интернационален контракт - за неразпространението на нуклеарните оръжия - влезе в действие преди половин век, на 7 март 1970 година Оттогава не са достигнати световни интернационалните забрани. Разбираемо е. Когато имаше две суперсили - Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати - и надлежно две сфери на въздействие, беше по-лесно да се реализира единодушие, в сравнение с в настоящия свят. Където даже в самите страни и елити несъгласията и споровете порастват от година на година.

Виждате каква война се води в Щатите към Тръмп сред демократи и републиканци! Затова ще бъда почтена. Не имам вяра в никаква възбрана за произвеждане на кибер или биотехнологични оръжия. Дори в случай че е допустимо да се направи нещо на държавно равнище, ще останат разнообразни „ основатели “ от разнообразни типове - от търговски структури и политически екстремисти до терористични мрежи и религиозни фанатици. Затова би трябвало да свикнете с концепцията, че живеем във все по-опасен свят.

Елена Ларина е водещ анализатор в Института за системи и стратегически разбори, член на “Изборски клуб” и на Дружеството на практиците на конкурентния разсъдък. Автор на книгите „ Умножаване на тъгата. Как да оцелеем в ерата на войната на елитите ”, “ Кибервойната на ХХI век ”, “ Световна война. Всички против всички. Най-новите концепции за боевете на англосаксонците ", " Студената война 2.0. Стратегия на съветската победа ”,„ Часът на вълка. Въведение в хронополитиката. "

Превод: В. Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР