Комбинацията от спадове в ключови за глобалните инвестиции показатели и

...
Комбинацията от спадове в ключови за глобалните инвестиции показатели и
Коментари Харесай

Европа пред парадокс

Комбинацията от спадове в основни за световните вложения индикатори и потребността от повече вложения в Европа за излизането от рецесията ни вкарват в абсурд. Така разяснява рецесията по време на Балканския стопански конгрес, който се организира в Делфи, Гърция Мария Мартин-Прат, шеф от Генералната дирекцията по търговия към Европейската комисия. Тя отговаря за услугите, вложенията, интелектуалната благосъстоятелност и публичните поръчки.

„ От една страна, имаме страни, които ни споделят, че би трябвало да изградим отначало стопанската система си въз основата на неприкритост, а други, въпреки това, споделят: „ Вижте, тази рецесия демонстрира уязвимости “, заяви тя и добави, че директните задгранични вложения и външната търговия бележат спад и тези вести не са положителни за Европейския съюз.

Това, което комерсиалното ведомство на Европейска комисия желае, е да поддържа неприкритост на политиките за търговия и вложения, до момента в който в същото време обезпечава еластичност там, където е належащо. „ Искаме да продължим да имаме изгодите, които интернационалната търговия преодставя на стопанската система ни, както и на тази на другите страни по света, само че да имаме и принадлежности, които да ни обезпечат отбрана, когато забележим, че избрана инвестиция може да е опасност за сигурността ни и публичния ред, както и в случай че видим, че е допустимо да пострадаме от нечестни практики, които могат да се случат в обособените страни “, съобщи Прат. Според нея това ще изисква в детайли и деликатно анализиране на веригите за доставка, кооперация със Световната комерсиална организация, както и придържане към построената мрежа от търговски и капиталови съглашения, тъй че да се заобикаля зависимостта към избрани сътрудници.

В панела „ Глобалните вложения и пандемията “ взе участие и Крион Бътлър, шеф на програмата за световна стопанска система и финанси към „ Чатъм Хаус “ – английска неправителствена организация за разбор и решение на значими интернационалните въпроси. Той означи, че средата на световни вложения беше под натоварен напън и преди 2020 година, преди пандемията от новия ковид.
creon_butler-delphi.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР