Командването на военноморските сили на Турция ще получи на 14

...
Командването на военноморските сили на Турция ще получи на 14
Коментари Харесай

Турция с първи разузнавателен кораб 100% собствено производс...

Командването на военноморските сили на Турция ще получи на 14 януари изпитателния и образователен транспортен съд A-591 Уфук. Това е първият в страната транспортен съд за събиране на разследващи данни, създаден и издигнат с национални запаси.

Очаква се на церемонията по доставката, която ще се организира в корабостроителницата в Истанбул, да участва президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Турция е една от дребното страни, които могат да строят свои лични военни кораби, и продължава напъните си за увеличение на военноморската си мощност. Корабът " Уфук " е създаден като част от по-широк народен план за разработка на кораби, в границите на който към този момент са доставени на флота четири корвети и както и една фрегата.

" Уфук " беше пуснат на вода на 9 февруари 2019 година с гала, на която участва и Ердоган. До този миг се извършваше профилираното му съоръжение.

Корабът, чийто основен реализатор е водещата турска компания STM, е с дължина 99,5 метра, ширина 14,4 метра, 10-тонна пилотска палуба и може да доближи оптималната скорост от 18 възела.

A-591 може да плава непрестанно в продължение на 45 дни в интернационалните води и при тежки климатични и морски условия.

В днешния свят, където превантивното разузнаване, придобива все по-голямо значение, се чака корветата " Уфук " да запълни голяма празнота за морските качества на Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР