Командирът на проруските бунтовници в отцепилата се от Украйна Донецка

...
Командирът на проруските бунтовници в отцепилата се от Украйна Донецка
Коментари Харесай

Експлозия на бомба в кафене в Донецк уби лидера на проруските сепаратисти

Командирът на проруските бунтовници в отделилата се от Украйна Донецка област Александър Захарченко е умрял при детонация на бомба в кафене в Донецк, съобщи Ройтерс, като се базира на съветски медии.

Администрацията на "президента " на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) удостовери, че Захарченко "е получил смъртоносно пострадване " след гърмеж към 17,30 ч. (и българско време) в ресторант "Сепар ". Най-малко трима индивида били ранени, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Гибелта на Александър Захарченко бе доказана от Донецката осведомителна организация - формалната медия на така наречен ДНР, представена от Ройтерс. През април 2014 година Захарченко дружно с други сепаратисти взе участие в интервенцията по завладяването на постройката на градската администрация в Донецк, По-късно през годината той бе определен за "премиер "и за "президент " на самопровъзгласилата се ДНР.

От своя страна Русия упрекна Украйна за убийството на Александър Захарченко. Според Службата за сигурност на Украйна обаче убийството на Захарченко е резултат от спор сред "терористите и техните съветски спонсори ", съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР