Командирът на 42-ри механизиран батальон - Ямбол подполковник Ивайло Иванов

...
Командирът на 42-ри механизиран батальон - Ямбол подполковник Ивайло Иванов
Коментари Харесай

Военнослужещи от Ямбол оказаха първа помощ на жена, пострадала в пътен инцидент

Командирът на 42-ри механизиран батальон - Ямбол подполковник Ивайло Иванов поздрави през днешния ден, 4 юни, пред строя военнослужещите, които оказаха помощ на жена, потърпевша при пътен случай, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Преди броени дни военнослужещи, пътуващи под управлението на капитан Захарий Димитров, виждат в сектора Стара Загора – Нова Загора лек автомобил, преобърнат отвън пътното платно, с потърпевша в него лежаща жена. Спират и след незабавна преценка на ситуацията и подаване на сигнал за профилирана помощ до телефон 112, подхващат дейности за оказване на първа долекарска помощ. В очакване на кола за спешна помощ, военният санитар редови войник Атанас Иванов открива, с изключение на охлузвания по крайниците и лицето на потърпевшата, и кървяща разкъсна контузна рана на коляното, която бързо обработва и постанова с превръзка.

„ Трябваше да реагираме съответно и бързо. Раната на коляното на потърпевшата кървеше мощно, авариралият автомобил беше в рискова непосредственост до нея, отвън пътя в канавката. Дори не се поколебахме, спряхме и действахме “, сподели за случилото се на автомагистрала „ Тракия” редови войник Атанас Иванов – шофьор-санитар в 42-ри механизиран батальон – Ямбол. „ Медицинската чанта и наличните в нея консумативи бяха в ръцете ни. Нищо значимо не сме създали – дългът и инстинктът да оказваме помощ на хората са част от службата ни”, сподели през днешния ден редови войник Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР