Колона американски военни се върна в сирийската провинция Хасеке в

...
Колона американски военни се върна в сирийската провинция Хасеке в
Коментари Харесай

Колона американски бойци се върна в Сирия от Ирак

Колона американски военни се върна в сирийската провинция Хасеке в североизточната част на страната от Ирак, заяви в събота държавната телевизия на Сирия, представена от РИА Новости.

Около 90% от сирийския рандеман на петрол е концентриран на източния бряг на река Ефрат. В четвърък американският президент Доналд Тръмп предложи на кюрдите да заемат нефтените региони на Сирия, които в този момент главно са под контрола американските съдружници кюрдски отряди.

По-рано Тръмп съобщи, че някоя американска компания може да помогне на сирийските кюрди да добият петрол, с цел да обезпечат паричния поток.

Иракският боен министър Наджах аш-Шамр след среща с сътрудника си от Съединени американски щати Марк Еспер на 23 октомври съобщи, че американските сили, които излизат от Сирия, ще изоставен иракската териротия в продължение на четири седмици.

По-рано Еспер съобщи, че към хиляда американски военни, които излизат от северните региони на Сирия, са се отправили към Западен Ирак. В сряда обединеното командване на Въоръжените сили на Ирак оповестиха, че изведените от Сирия военни на Съединени американски щати би трябвало да изоставен иракската територия, до момента в който им позволяват директно прекосяване.

Въоръжените сили на Съединени американски щати към този момент напуснаха огромна част от своите бази, ситуирани в сирийската провинция Алепо, Ел-Хасак и Ракка, извеждайки контингента си от базите в Ирак.

Решението да изоставен североизточна Сирия бе признато от Вашингтон след началото на турската военна интервенция на 9 октомври против кюрдските въоръжени формирования, които последните няколко години се явяват съдружници на Съединени американски щати в битката против терористичната формация " Ислямска страна ".

Съединени американски щати и техните съдружници от 2014 година водят интервенция в Сирия и Ирак против " Ислямска страна ", която работи и на територията на Сирия без съглашение с формалната власт в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР