Колоездачът на Мовистар Ричард Карапас триумфира в 102-ата Обиколка на

...
Колоездачът на Мовистар Ричард Карапас триумфира в 102-ата Обиколка на
Коментари Харесай

Еквадорецът Ричард Карапас спечели Обиколката на Италия

Колоездачът на " Мовистар " Ричард Карапас победи в 102-ата Обиколка на Италия, откакто задържа розовата фланелка и в последния стадий. Еквадорецът започва с задатък от 1.54 минути пред Винченцо Нибали в бягането по часовник във Верона (17 км) и загуби единствено 49 секунди по трасето.

Карапас е едвам вторият южноамериканец след съотборника си Найро Кинтана (Колумбия), който печели Джирото. До момента Еквадор нямаше победа в огромно колоездачно съревнование, само че 26-годишният играч я реализира. Еквадор е 15-ата нация, която има първенец в Джирото

С две етапни победи и доста устойчиво показване в планинските стадии, Карапас потвърди, че е най-стабилният колоездач в конкуренцията. Той облече розовата фланелка на 25 май след победа в 14-ия стадий до Курмайор. В идващите осем дни еквадорецът не позволи неточност и не загуби никакво време против огромните си противници.

" Това е най-големият миг в моята спортна кариера и още ми е мъчно да обясня какво усещам. Последният стадий беше доста тежък, тъй като страстите бяха доста ", сподели Карапас след последния стадий.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР