Колкото повече един продукт се търси, толкова повече скача неговата

...
Колкото повече един продукт се търси, толкова повече скача неговата
Коментари Харесай

Агнешко за Гергьовден в Пловдив по-скъпо от великденското, масово вдигнаха цените

Колкото повече един артикул се търси, толкоз повече скача неговата цена. Такава е и обстановката с агнешкото месо по българския пазар. Преди Великден опашките пред хипермаркетите, профилираните месарски магазини, както и кланици бяха големи, а в някои супермаркети месото преди празника бе свършило. За Гергьовден търсенето на агнешко по пловдивските  магазини не понижава, а в противен случай. Скокът  на цените към този момент е реалност, като това е индикатор за огромния брой купувачи на агнешко през тази година.
Прочетете още
Колко обаче ще коства агне на трапезата за 6 май обаче и какво  откри инспекция на Trafficnews?

Наблюдава се, че цените в пловдивските хипермаркети към този момент са нараснали с близо от 1 до 2 лв. от преди 20 дни. Например в  „ Lidl ” преди Великден агнешка задна четвъртина бе на цена от 20 лв. за кг, а предна е с един лев по-малко за кг. Цената за агнешки котлет с ребра е 17 лв. за кг.  За Гергьовден обаче покупката на задна четвъртина е 22 лв. за кг, на предна 21 лв., а агнешкият котлет с ребра е скочил на 19 лв.. В Kaufland агнешкото месо преди 20 дни бе на същите цени, както в „ Lidl ”. Към днешна дата цената е скочила единствено с един лев. Агнешка задна четвъртина може да бъде закупена на 21 лев на кг, а  предна четвъртина за 20 лв.. Цените в „ Т-Маркет ”  и „ Била ” още веднъж са сходни.

От огромните хипермаркети изключение в покачването на цените прави единствено „ Метро ”, само че там още веднъж покупката на агнешко ще ни излезе по-скъпа. Преди Великден  агнешка задна четвъртина бе на цена от 27 лв. за кг, а предна четвъртина може да бъде закупена на 26 лв. за кг. Преди 6 май задната четвъртина към този момент е на 25,50 лева, а предната е на цена от 24,50 лева  Ако някой реши да си закупи цяло агне охладено- без глава, цената му за кг в „ Метро ”  вече е 24 лв., с един лев по-евтино от преди 20 дни.

В профилираните месарски магазини  цените са сходни с тези преди Великден- за агнешка предница е към 28 лв. за кг. В кланици покрай града, агнешко месо стартира от към 22 лв. за кг, само че още веднъж не надскача 30 лв..

Дроб сармата в съвсем всички профилирани магазини и огромни хранителни обекти към този момент се вижда не цената от 10 лв. за кг.

Синият щемпел с номер на кланицата демонстрира, че произхода на месото е български.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР